Ghid astrologic 2024

Ghidul astrologic al anului 2024 și principalele teme planetare

Dacă astrologia funcționează, cel puțin 70% din timp, anul 2024 promite să fie un alt an remarcabil. Pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru fluxurile și refluxurile cosmice care vă așteaptă, v-am pregătit un ghid astrologic al anului 2024 și principalele teme planetare ale anului care începe.

Ghidul astrologic cuprinde:

  • cele cinci teme și tranzite majore ale anului 2024
  • punctele culminante pentru fiecare semn zodiacal
  • punctele provocatoare pentru fiecare semn zodiacal
  • momente de personaj principal pentru fiecare semn zodiacal – adică atunci când ești în centrul poveștii
  • mantre pentru fiecare semn zodiacal

Nu uitați că ceea ce se întâmplă pe cer interacționează cu harta fiecăruia în mod diferit.

Unele tranzite ar putea fi problematice pentru tine, altele ar putea trece pe lângă tine fără să observi prea mult; un tranzit ușor pentru tine ar putea fi extrem de dificil pentru un prieten.

Să știm ce urmează să se întâmple ne ajută să ne pregătim nu doar individual, ci și colectiv

Astrologia, în cea mai bună parte a sa, este un instrument nu doar pentru a judeca calitatea timpului, ci și pentru a înțelege cum se raportează experiențele noastre individuale la cele colective.

Ghidul astrologic al anului 2024 vă prezintă principalele teme planetare ale anului.

Care sunt cele 5 teme astrologice ale anului 2024

1. Încheierea unui capitol important și începerea unuia nou

Tranzit: Pluto intră în Vărsător

Când: 20 ianuarie până la 1 septembrie; din 19 noiembrie până în 2044!

Pe cine afectează cel mai mult acest lucru: Pe cei din zodia Vărsător, pe cei care au planete sau plasamente în primele grade ale Vărsătorului, Taurului, Leului și Scorpionului.

Pluton – planeta transformării care definește epoca – intră în Vărsător pe 20 ianuarie, unde va rămâne – cu excepția unei scurte scufundări înapoi în Capricorn, de la 1 septembrie până la 19 noiembrie 2024 – până în 2044!

Pluton în Vărsător aduce transformări majore (unii ar putea spune mutații) la nivelul structurilor sociale, al tehnologiei și al gândirii colective.

Pentru a vă face o idee despre impactul schimbării: ultima dată când Pluto s-a aflat în Vărsător a fost la sfârșitul anilor 1700, în timpul Revoluției Americane, al Revoluției Franceze și al începutului Revoluției Industriale. Amintiți-vă și de perioada martie-iunie 2023, când prima intrare a lui Pluto în Vărsător a adus discuții interminabile despre etica și impactul inteligenței artificiale.

Categoria: Extratereștri. Roboți. Viitorul este acum.

2. Epoca mea de manifestare

Tranzit: Saturn în Pești

Când: Tot anul

Pe cine afectează cel mai mult: Pești, Gemeni, Fecioară, Săgetător.

Saturn-planeta limitelor, a structurii și a responsabilităților petrece tot anul 2024 în mutabilul semn de apă Pești. Deși rigiditatea lui Saturn și gândirea magică a Peștilor pot părea opuse, împreună, aceste forțe încurajează transformarea viselor noastre în realitate.

Lecția lui Saturn din 2023 a fost despre îndepărtarea de ideile obosite ale succesului către vise diferite pentru viitor, iar acum lecția lui Saturn din 2024 este despre echilibrarea dintre material și spiritual, reconciliind credințele noastre interioare și realitatea exterioară. Acesta este anul în care ideile se desprind de pe panoul de viziuni de pe Pinterest și își fac loc în viața noastră de zi cu zi.

3. Calitatea în detrimentul cantității în relații


Tranzit: Eclipsă în Berbec/Balanță

Când: 25 martie, 8 aprilie, 2 octombrie; sezonul eclipselor din martie-aprilie și septembrie-octombrie.

Pe cine afectează cel mai mult acest lucru: Berbec și Balanță; mențiune de onoare pentru Rac și Capricorn

Pe 17 iulie 2023, nodurile lunare s-au mutat în Berbec și Balanță, dând startul unei noi ere de alegeri îndrăznețe. Renunțăm la comportamentele de mulțumire a celorlalți. Eclipsele au loc la fiecare șase luni, când Soarele și Luna se aliniază cu nodurile lunare, iar în 2023 am avut două „eclipse de previzualizare” în Berbec și Balanță, pe 20 aprilie și, respectiv, 14 octombrie. Acum, în 2024, avem ocazia să vedem cum se desfășoară în fapt aceste modificări. Berbecul vorbește despre autonomie, iar Balanța despre echilibru, dar în această configurație, calitatea va deveni mult mai importantă decât cantitatea. Oamenilor le va păsa mult mai puțin de ceea ce gândesc ceilalți sub aceste aranjamente astrale, așa că pregătiți-vă pentru pauze curate și începuturi fierbinți.

4. Practica zilnică

Tranzit: Jupiter în conjuncție cu Uranus în Taur

Când: 20 aprilie

Pe cine afectează cel mai mult: Taur, Săgetător, Pești

O temă majoră care se pregătește din mai 2023 culminează pe 20 aprilie, când Jupiter se întâlnește cu Uranus. Acesta este un tranzit care are loc o dată la 12 ani și care aduce inovații artistice și științifice majore. Ultimul, în 2010 și 2011, s-a petrecut în Berbec și a lansat era brandului nostru personal colectiv (nu este o coincidență că Instagram a fost fondat în timpul acestui tranzit). De data aceasta, întâmplându-se în Taur, ne putem aștepta la șocuri culturale în economie, în sistemele alimentare și ale planetei noastre, Pământul, la propriu. La nivel personal, mulți ar putea fi atrași să își schimbe rutina de frumusețe, stilul personal și metodele de organizare. Vibe-ul ne va conduce spre jurnale din hârtie reciclată și diverse accesorii inovatoare.

5. Ordine în haos


Tranzit: Jupiter în Gemeni

Când: Din 25 mai

Pe cine afectează cel mai mult: Gemeni, Pești, Săgetător, Fecioară, Fecioară

Pe 25 mai, Jupiter – planeta expansiunii, a libertății și a lejerității – intră în Gemeni pentru prima dată în ultimii 12 ani. Ultima dată când Jupiter a fost în Gemeni a fost în perioada iunie 2012 – iunie 2013. Privind în urmă la acea perioadă de timp vă poate da indicii despre ce domenii din viața dumneavoastră vor începe să crească, să înflorească și să atingă noi culmi la sfârșitul primăverii și vara. Bârfele, discuțiile și manipulările intelectuale pot conduce lumea sub această influență, dar cel mai mult succes îl vor avea cei care sunt capabili să facă ordine în haos.

Care sunt datele cheie ale anului 2024 din punct de vedere astrologic

De la sfârșitul lui aprilie până la începutul lui iunie, Jupiter, protectorul nostru binevoitor, va aduce mai multe aspecte benefice. Ne așteaptă o perioadă de creștere și împlinire.

În jurul datei de 21 aprilie, Jupiter și Uranus în Taur se vor întâlni

Această întâlnire ne va oferi o ocazie unică de a ne afirma voința și de a ne stabili autoritatea. Conjuncția planetelor s-ar putea manifesta sub forma unei surprize plăcute, a unei vești fericite sau chiar a unui conflict care să ducă la schimbări radicale. Depinde de fiecare să profite de această oportunitate, să inoveze, să vadă șansele și să își îndeplinească visele.

Pe 23 mai, Jupiter în Taur și Neptun în Pești vor forma un sextil armonios

Această configurație celestă va încuraja colaborarea, toleranța și spiritul comunitar. Indiferent de zodie ne va fi mai ușor să ne găsim locul în grupuri, asociații sau mișcări.

Pe 2 iunie, Jupiter în Gemeni se va afla în trigon cu Pluton în Vărsător

Acest aspect va evidenția succesul, strategia și flerul financiar. Este momentul să aveți încredere în intuiția, puterea de convingere și forța mentală. Cu toate acestea, sfârșitul anului va fi mai nuanțat.

În jurul datei de 19 august, Jupiter în Gemeni va fi în cuadratură cu Saturn în Pești

Această perioadă ar putea fi marcată de diverse restricții, fie ele economice, ecologice sau de altă natură. Este posibil să simțiți o oarecare nemulțumire, dar nu uitați că provocările sunt și oportunități de creștere.

Pe 24 decembrie, această cuadratură între Jupiter în Gemeni și Saturn în Pești se va produce din nou

Atunci când un aspect se repetă, insistă, ne împinge să privim direct la ceea ce trebuie transformat. S-ar putea să vă treziți oscilând între explozii de entuziasm și momente de descurajare. Dar nu uitați, fiecare obstacol este o șansă de a deveni mai puternic și mai rezistent. În plus față de aceste aspecte majore ale lui Jupiter, un alt aspect important va marca anul.

Pe 6 mai și 26 septembrie, Saturn și Pluton vor fi în opoziție

Această poziție va crea tensiuni între rațiune și instinct. S-ar putea să ne simțim împărțiți între prudență și dorința puternică de a schimba lucrurile. Acest lucru ar putea crea un disconfort interior, dar și o oportunitate de creștere și transformare.

Ghidul astrologic al anului 2024 vă aduce și cele mai potrivite planuri pe care fiecare zodie le-ar putea face pentru noul an, în acord cu așezarea planetelor.

Care sunt planurile cele mai potrivite pentru fiecare zodie în 2024

Berbec – Canalizează-ți energia

În 2024, luați hotărârea de a vă canaliza mai bine energia și gândurile. Luați în considerare practicile de conștientizare în rutina zilnică, cum ar fi meditația sau yoga, pentru a vă menține un mental echilibrat și concentrat. Îmbrățișează noile oportunități în a doua jumătate a anului și nu te feri de provocări – acestea vor fi trepte spre succesul tău, așa că asigură-te că le primești pe fiecare dintre ele.

Taur – Urmează-ți visele

În 2024, planul tău cel mai bun este să nu te lași dus de frica de schimbare. Îmbrățișează-ți latura aventuroasă, explorând noi hobby-uri sau pornind o activitate creativă. Evenimentele de networking sau întâlnirile sociale pot deschide ușile către oportunități neașteptate. Fii deschis la schimbare, deoarece te poate conduce spre teritorii neexplorate, dar pline de satisfacții.

Gemeni – Petreceți timp de calitate în 2024

Planul dvs. este de a petrece mai mult timp cu familia și prietenii. Planificați întâlniri regulate sau întâlniri virtuale pentru a vă întări legăturile. Profitați de abilitățile dvs. de comunicare pentru a relua legătura cu rudele sau prietenii îndepărtați. În acest an este vorba despre construirea unei rețele de susținere în jurul tău, care va contribui în mod pozitiv atât la viața ta personală, cât și la cea profesională.

Rac – Lucrează cu tine

În 2024, rezoluția ta este să ceri ajutor atunci când te simți copleșit. Luați în considerare posibilitatea de a vă alătura unor grupuri de sprijin sau de a vă implica în activități care vă aduc bucurie și relaxare. Nu ezitați să vă comunicați nevoile și să delegați sarcini atunci când este necesar. Această abordare proactivă nu numai că îți va ușura povara, dar îți va întări și relațiile. Nu ar trebui să vă fie teamă să cereți ajutor atunci când simțiți că aveți nevoie de el.

Leu – Fiți indulgenți cu voi

În 2024, luați hotărârea de a vă menține moralul ridicat. Acceptați provocările ca pe niște oportunități de creștere și evoluție personală. Luați în considerare adoptarea unei mantre pozitive sau implicarea în activități care să vă ridice moralul în perioadele dificile. Reziliența ta va fi o sursă de inspirație pentru ceilalți și chiar îi poate încuraja să facă schimbări.

Fecioara – Ai grijă de sănătate

În 2024, Pluto îți reamintește să îți menții un stil de viață sănătos. Creați-vă un plan de îngrijire personală care să includă exerciții fizice regulate, o dietă echilibrată și activități care să vă elibereze de stres. Abordarea ta disciplinată nu numai că va fi benefică pentru sănătatea ta fizică, dar îți va spori și bunăstarea generală, permițându-ți să abordezi provocările cu o vigoare reînnoită.

Balanță – Organizează-te mai bine

În 2024, ești hotărât să nu fii neapărat imaginea fidelă a perfecțiunii. Concentrează-te pe a fi autentic în interacțiunile tale. Implică-te în activități care se aliniază cu valorile tale și nu-ți fie teamă să-ți exprimi adevăratul sine sau să vorbești în apărarea ta. Această autenticitate va atrage indivizi care gândesc la fel și va crea conexiuni semnificative.

Scorpion – Atinge-ți obiectivele

În 2024, rezoluția dvs. nu este de a pune deoparte un proiect mai creativ. Explorați demersuri artistice care se aliniază cu pasiunile dvs. Luați în considerare participarea la ateliere de lucru sau colaborarea cu persoane care gândesc la fel. Îmbrățișarea creativității tale nu numai că îți va aduce împlinire personală, dar poate duce și la oportunități profesionale interesante, pe care trebuie să fii dispus să le urmărești.

Săgetător – Pune bani deoparte

În 2024, rezoluția ta este să rămâi concentrat pe progresul tău. Stabilește obiective clare și împarte-le în pași ușor de gestionat. Înconjoară-te de un mediu care să vă susțină și sărbătoriți micile victorii pe parcurs. Optimismul și determinarea ta vor deschide calea pentru un an plin de succes și împliniri.

Capricorn – Crează-ți un nou start-up

În 2024, rezoluția ta este să-ți pui ideile în mișcare. Provoacă-te să ieși din zona ta de confort atât în mediul personal, cât și în cel profesional. Participă la evenimente de networking, împărtășește-ți ideile cu încredere și asumă-ți roluri de lider. Îmbrățișarea vizibilității va duce la recunoaștere și avansare în demersurile tale.

Vărsător – Nu ceda risipei bugetare

În 2024, rezoluția dumneavoastră este să nu cedați în fața exagerărilor bugetare. Creați un buget practic care să permită atât stabilitatea financiară, cât și indulgențe ocazionale. Luați în considerare posibilitatea de a solicita consultanță financiară sau de a explora noi oportunități de investiții pentru a vă îmbunătăți portofoliul financiar. Abordarea ta disciplinată va duce la un succes financiar pe termen lung. Este timpul să începeți să economisiți bani!

Pești – Fă ordine în jurul tău

În 2024, rezoluția ta este de a face ordine acolo unde nu a existat. Implementați strategii de organizare în diverse aspecte ale vieții dvs. Luați în considerare dezordinea spațiului dvs. fizic, utilizarea unor instrumente care să susțină productivitatea și stabilirea unor obiective clare. Acest nou simț al ordinii vă va spori eficiența și va crea un mediu mai armonios.

jupiter
Jupiter

About Post Author

Optimized by Optimole