Respirația profundă-Eliberare de stres

Când te așezi în pat, după o zi încărcată, ai observat că te trezești respirând profund și expirând cu zgomot ? Este un exemplu de respirație diafragmatică(respirația care pune în mișcare mușchiul diafragm). Este respirația profundă automată care înseamnă eliberare de stres.
Cu toate că pare simplu să respiri profund, sunt multe motive din care nu reușim să facem acest lucru.

De ce nu respirăm așa, în mod normal ?  Poate fiindcă avem stomacul plin de mâncare. Purtăm pantaloni foarte strânși în talie sau ne reținem din teamă. Suntem, deci, mult prea stresați în timpul zilei.
Din aceste motive, printre multe altele, avem mereu stomacul încordat, ceea ce ne împiedică să lăsăm mușchiul diafragm să se miște ușor, astfel încât să ne permită să respirăm așa cum trebuie. Un exercițiu simplu ne-ar putea ajuta:1. Încercați să inspirați și să expirați pe nas. El filtrează aerul și îl încălzește.
2. Întindeți-vă pe jos și faceți-vă comozi. Încercați să relaxați ușor mușchii de la umeri, mâini, stomac, piept, brațe și gât.
3. Încercați să vă concentrați asupra respirației, simțindu-vă relaxat din interior. Apoi, expirați ușor, din stomac, lăsând mușchiul diafragm să se relaxeze brusc, pe respirație, ca și cum ar cădea.
Practicați această respirație de două ori de zi, timp de câteva zile. Va deveni, fără să vă dați seama, un gest inconștient, care vă va elibera de stres.

Beneficiile respirației profunde:
Respirând în acest mod, veți începe să vă concentrați mai bine și să aveți o gândire mai clară, făcând legătura dintre minte și corp. Această respirație scade tensiunea arterială, ajută la circulația sângelui oxigenat prin artere și prin întreg corpul și vă eliberează de tensiuni.

About Post Author

Optimized by Optimole