21 moduri de a susține dezvoltarea personală

Am adunat, pentru voi, 21 de moduri prin care vă puteți susține dezvoltarea personală.

Una dintre cele mai sănătoase și mai înțelepte decizii pe care le poți lua pentru tine este să te asiguri de dezvoltarea ta personală continuă

Cu toții ne dorim să ne îmbunătățim viața. Vrem să realizăm cât mai mult, să devenim niște oameni mai buni. Visăm să descoperim care este cea mai bună versiune a noastră. De aceea, ne stabilim obiective de dezvoltare personală.


Îmbrățișați empatia

Empatia se referă la înțelegerea obiectivă a perspectivei diferite. Ea oferă o bogată perspectivă asupra propriei tale perspective.

Cultivați încrederea în sine

Studiile au relevat faptul că IQ-ul unei persoane nu este cea mai importantă componentă pentru succes.

Următorii trei factori sunt considerați a fi mult mai importanți decât inteligența în determinarea succesului. Încrederea în sine, stabilirea obiectivelor și perseverența.

Respectul de sine al individului sau încrederea în sine sunt, practic, sprijinite de ceea ce crede despre el însuși. Unul dintre motivele de a vă stimula încrederea în sine este faptul că există o asociere puternică între încredere și succes.

Prin urmare, unul dintre obiectivele dvs. de auto-dezvoltare ar fi să vă exersați încrederea în sine.


Ascultați în mod activ

Învățați să acordați atenție și demonstrați altora că le apreciați cu adevărat opiniile și ceea ce au de spus. Alegeți ascultarea activă și întrebările deschise. Abordați un limbajul al corpului care să susțină dialogul și îndepărtați orice distrageri care vă împiedică abilitatea de a asculta.

Fă-ți din frică un prieten

Pentru a elimina frica, trebuie să fiți mai întâi expus la frică. Asta înseamnă să vă permireți să vă simțiți frică și să vă expuneți la ea. După ce vă simțiți confortabil cu o situație ambiguă și cu incertitudinea, puteți începe să vă descurcați într-un mod rațional, calm.


Îmbunătățiți limbajul corpului

Limbajul corpului nu este altceva decât o comunicare non-verbală. El include gesturile și mișcările pe care le proiectezi. Cercetările au dovedit că limbajul corect al corpului vă poate ajuta să vă conectați eficient cu ceilalți și să vă transmiteți mesajul mai eficient. Acesta transmite asertivitatea, încrederea și perseverența. De fapt, anumite posturi ale corpului pot ajuta și la îmbunătățirea performanței tale.

Comunicați cu alții

Trebuie să căutați întotdeauna mijloace pentru a crea raporturi cu alții. Cu toate acestea, trebuie să fii sincer. Obiectivul tău principal nu ar trebui să fie manipularea celorlalți. Mai degrabă ar trebui să înveți modalitățile prin care poți relaționa și să te înțelegi bine cu ceilalți.


Faceți pace cu voi înșivă

A te înțelege cu tine însuți este un precursor pentru a te înțelege cu ceilalți. Trebuie să înveți să te apreciezi și să îți accepți abilitățile, experiența, filozofiile, aspirațiile și limitările. Această concentrare sănătoasă și care te valorizează mai mult, este inspirațională și carismatică.

Nu amânați

E bine să înțelegi că amânarea nu este o trăsătură de caracter, ci mai degrabă un obicei. Întrucât este un obicei, este 100% posibil să-l eliminați, la fel cum l-ați învățat. Străduiți-vă să folosiți timpul în cea mai eficientă manieră și evitați amânarea prin toate mijloacele.

Treziți-vă devreme

Dezvoltă-ți obiceiul de a te trezi mai devreme. Proverbul vechi, care spune: „Cine se scoală de dimineață, departe ajunge” a fost inventat pentru a promova avantajele trezitului devreme. Poți vedea răsăritul și te poți bucura de el, poți face exerciții fizice dimineața pentru fitness. Puteți lucra la un proiect doar pentru că este important pentru dumneavoastră, înainte de începerea oficială a zilei. În plus, studiile arată că cei care se trezesc devreme sunt mai fericiți, mai sănătoși și mai productivi decât ceilalți.

Deveniți proactivi

Ce înseamnă să fii o persoană pro-activă ? Să te consideri creatorul vieții tale. Să nu te consideri victimă a unor condiții externe. Să nu le permiți celorlalți să-ți determine soarta. Să-ți asumi responsabilitatea pentru rezultatele obținute.


Stăpâniți arta rezolvării conflictelor

Conflictul este o parte integrantă a vieții. O parte importantă a succesului este dezvoltarea abilității de soluționare a conflictelor. Dacă aveți capacitatea de a rezolva conflictele în mod rațional și de a rezolva disputele pe cale amiabilă, cu siguranță veți avea succes și veți fi mai fericit.

Eliberați-vă de trecut

Una dintre cele mai mari piedici ale creșterii personale este menținerea în trecut. Pentru a fi fericit în adevăratul sens al cuvântului, este foarte important să trăiești în prezent. Deci, trebuie să înveți să eliberezi fantomele trecutului și să arunci scheletele din dulap.

Citiți mai mult

Citiți des. Nimic nu este mai important decât cunoașterea. Modalitatea de a dobândi această comoară este să citiți cât de mult puteți. Cercetările au dovedit că dobândirea de noi cunoștințe satisface setea de competență a unei persoane, ceea ce te face în cele din urmă mai fericit.

Trebuie să dezvolți obișnuința de a citi cărți care vă vor ajuta să dobândiți noi abilități și să vă îmbunătățiți abilitățile existente.

Deveniți mai rezistenți

Rezistența este abilitatea înnăscută de a depăși orice fel de adversitate. Este diferența dintre a te simți neputincios și a te confrunta cu problemele, cu încredere și curaj. Învață întotdeauna cum să îți revii după orice fel de problemă; te va ajuta să devii mai puternic.


Învațați să controlați stressul

Prea mult stres te poate atrage în suferință. Nu are impact doar asupra sănătății fizice, ci și a sănătății tale mentale și emoționale.

Trebuie să înveți cum să gestionezi eficient stresul. Există o mulțime de tehnici de gestionare a stresului pe care le poți găsi. Trebuie doar să îți dezvolți dorința de a combate stressul.

Depășiți-vă limitele

Concepțiile limitate împiedică progresul. Ele te mențin în zona ta de confort și te împiedică să încerci lucruri noi. Nu vrei să riști de teama de a eșua sau de a te răni. Puteți avea convingeri limitative despre aproape orice, de la bani, relații, succes, samd. Este important să vă identificați convingerile limitate, să le depășiți și să le înlocuiți cu credințe pozitive care vă permit să vă atingeți visele în viață.


Impărtășiți cunoștințele

Poți să devii profesor și să împărtășești timpul, feedback-ul, opinia cunoștințele și abilitățile. Transferul de cunoștințe și abilități nu numai că ajută o altă persoană. Acest proces consolidează căile neuronale ale lucrurilor pe care le știi. Te ajută să consolidezi ceea ce știi.

Dezvoltați-vă voința

O voință puternică îți îmbunpătățește câștigurile, sănătatea, relația, succesul profesional și toate celelalte domenii ale vieții tale. Indiferent de obiectivele pe care ți le-ai stabilit, ai nevoie de voință pentru a le atinge.


Cultivați recunoștința

Străduiți-vă să deveniți recunoscători. Te ajută să mulțumești pentru abundența și beneficiile care sunt parte din viața ta. În loc să petreci timp gândindu-te la viitorul pe care nu ai habar despre cum va fi, învață să trăiești în prezent și să te bucuri de moment.

Luati decizii mai bune

Dezvoltați obiceiul de a lua decizii mai bune în viață. Alegerile sau deciziile pe care le iei determină viața pe care o vei duce în cele din urmă. Deciziile tale îți hotărăsc viața. Este cu atât mai important cu cât deciziile bune pe care le iei, îți aduc o viață mai bună.

Lucrați mereu la dezvoltarea personală

Atitudinea ta definește cine ești ca persoană și dă relații despre starea minții tale. Trebuie să lucrezi în permanență la atitudinea ta și să te străduiești să o faci favorabilă creșterii. O atitudine mentală pozitivă poate muta munții pentru tine. Te ajută să obții ceea ce îți dorești de la viață.

Obiectivele de dezvoltare personală menționate mai sus au fost enumerate pentru a te ajuta să îți trăiești visele. Stabilindu-ți obiective personale realizabile, vei deveni o persoană mai bună. Nu este niciodată prea târziu !

About Post Author

Optimized by Optimole