Legile succesului

Patru principii importante pentru a găsi succesul:

1. Cauza şi efectul

Nimic nu se întâmplă fără suficiente cauze. Succesul este un efect. Pentru a-l găsi, trebuie să determini cauzele şi să operezi cu ele. Legea cauzei şi efectului sună aşa: anumite cauze duc la un anumit efect. Deci, dacă ai întâlnit pe cineva care are succes şi descoperi care este modul său de a face lucrurile, prin această cauză, te vei putea bucura de un succes asemănător-aceasta este esenţa ideii pe care cei care studiază limbajul neuro o numesc „modelling”.

2. Legea atracţiei
Legea atracţiei apare în toate materialele despre evoluţie personală ale momentului. Deşi ideea apare şi în textele vechi, primele menţionări ale acestei legi au fost făcute în textele de la începutul secolului XX, în curentul literar al Iniţiaţilor.  Această lege susţine că atragem oamenii şi oportunităţile care oglindesc ceea ce suntem şi felul în care suntem. Ce se aseamănă se adună, ceea ce înseamnă că dacă emiţi gânduri pozitive, ţi se întâmplă lucruri pozitive. Gândurile negative produc şi ele efectele lor.

3. Karma-Bine faci, bine găseşti

Acest principiu apare în mai multe religii. Se spune că vei culege ceea ce ai semănat, adică ceea ce faci, se întoarce către tine. Sunt întodeauna consecinţe ale oricărei decizii pe care ai luat-o în viaţă. Dacă pui fasole în grădină, nu vor răsări lalele. Dacă renunţi la şcoală, nu vei putea găsi o slujbă care solicită calificare. Dacă bei prea mult alcool, vei ajunge să faci ciroză. Fiecare decizie pe care o iei este ca o sămânţă care va rodi în anotimpul potrivit.

4. Legea compensaţiei

Probabil că eşti familiarizat cu legea compensaţiei.

Gândeşte-te cât de uşor este să scapi de câteva kg când ţii regim şi cât de greu este să le dai jos pe ultimele, conform legii compensaţiei, aflate în acţiune. Dar în literatură găsim şi principiul opus, acela că succesul aduce succes. Dacă ajungi la un succes mare, rezultatele te ajută să îţi fie mai uşor să-l susţii.

Pentru mine, cele de mai sus sunt destul pentru a înţelege cum merg lucrurile.

Dacă ţii cont de aceste legi naturale, ai ales să trăieşti viaţa în armonie cu ele, aşa cum ai trăi în armonie cu legea gravitaţiei. Vei alege să nu mergi pe muchie de cuţit fiindcă ştii deja că legile naturale sunt atât de puternice încât vor duce către un rezultat specific.

Să trăieşti în armonie cu legea cauzei şi efectului înseamnă să identifici cauza succesului şi să operezi cu ea. 

Să trăieşti în armonie cu legea atracţiei înseamnă să dezvolţi o atitudine pozitivă şi optimistă a minţii. Să trăieşti în armonie cu legea karmei înseamnă să iei deciziile corecte(ştii întotdeauna care sunt acestea, în inima ta). Şi să trăieşti în armonie cu legea creşterii întoarcerilor înseamnă să-ţi pui în valoare calităţile.

Răspunsurile pe care le cauţi sunt în aceste legi. Identifică-ţi scopurile, găseşte timp pentru reflecţie şi trăieşte viaţa în armonie cu aceste patru legi. Dacă vei aplica aceste principii de succes în viaţă, îţi promit că nu vei avea nevoie de o altă carte care să te ajute mai mult.

About Post Author

One thought on “Legile succesului

  1. imi place,am admirat si cu toate ce le mai stiam,azi mi-ai intins o mana care sa ma faca mai sigura ca pot reusi !
    multumesc ANCA !

Comments are closed.

Optimized by Optimole