Meditație pentru chakra coronară-sahasrara, conexiunea cu divinitatea

În sanscrită cuvântul sahasrara înseamnă „1000”, deci semnificația cuvântului sahasrara în acest context este „Lotusul cu 1000 petale” . Meditația pentru chakra sahasrara ajută la deschiderea chakrei coronare și la conștientizarea existenței planului divin, superior.

Poziționare fizică: deasupra Capului.

Caracteristicile generale chakra: chakra are 1000 de nadi-uri (canale energetice) si ne pune in legătură cuCreatorul.

Organ corespondent: Epifiza (glanda pineală)

Forma reprezentativa: Lotusul

Sunetul reprezentativ: SI

Planeta: Neptun

Culori reprezentative: Alb, violet, curcubeu.

Acțiune divină corespondentă: Stare de martor

Prana corespondentă: ParaShakti (Sfântul Duh)

Corespondență natură subtilă: Bija Mantră: SAUH, NAH, NAM, ANG, HAUM (sunt diverse variante din diverse ramuri ale Științei Yoga)

Este important de înțeles că această realitate (Sahasrara Chakra) se poate manifesta la nivel fizic, emoțional și mental.

Sunt cazuri când o ființă este la nivel fizic influențată de Sahasrara in mod preponderent, dar la celelalte nivele poate fi diferit.

Sa nu uităm că fiecare chakra are 7 sub nivele (adică conține toate chakrele în ea), se reflectă fractalic în tot și în toate și nu există 100% realitatea Sahasrara în nimic, există doar preponderențe.

Ca să putem înțelegem Realitatea profund e nevoie să gândim fractalic, cât mai continuum și non-dualist.

Panta Rhei! (Totul curge!)

A șaptea chakra Sahasrara (chakra coronara) este așezată in creștetul capului, in zona cunoscută ca “moalele capului”. Este chakra “ințelegerii” sau a intuiției pure, cea cu care vedem scopul cel mai inalt al vieții noastre. Este legată de cunoașterea divinului, de intuiție pură, de energii si informații superioare de existență și puritate, ințelepciune, extaz.

Acest centru aduce relația cu divinitatea, și când această relație nu există nu inseamnă că s-a dezechibrat Sahasrara chakra, ci că nu este folosită. Aici este altfel decât la celelalte chakre. Cine ajunge să-și folosească acest centru nu se poate situa nicicum in postura de a-l dezechilibra, pentru că acest lucru nu este posibil. Nefolosirea acestei chakre duce la incapacitatea de a avea incredere in viață, incapacitatea de a vedea viața intr-o perspectivă mai largă, lipsa inspirației, dificultăți legate de umanitarism, derută, incapacitate de a lua decizii, pierderea liberului arbitru, absența credinței. La nivel de sănătate, inactivitatea acestei chakre poate duce la probleme ale scheletului, cancer osos, probleme cerebrale, tulburări genetice, boli ale sistemului muscular și nervos.

Afirmații pentru echilibrarea energiei

CHAKRA COROANĂ – SAHASRARA

Accept și imi recunosc spiritualitatea.

Imi acord permisiunea de a funcționa in condiții de sănătate perfectă.

Permit fiecarei celule să se elibereze.

Dețin controlul corpului meu și acționez responsabil.

Inlăturând cauzele, nu va mai fi nici un efect nedorit.

About Post Author

Optimized by Optimole