creator carte cititor

Proiectul ”Creator, carte, cititor” a început

Proiectul ”Creator, carte, cititor” propus de Fundația Romanian Business School și co-finanțat de AFCN, a început activitățile. În cadrul proiectului, mi-am propus să transmit artiștilor câteva dintre elementele de bază ale marketingului cultural. Ei vor învăța, în timpul cursurilor de marketing pe care le voi susține, cum să se promoveze și să-și creeze o prezență plăcută și constantă în mediul online și nu numai.

Voi participa, de asemenea, la spectacolul de muzică și poezie care va încheia proiectul, compoziții muzicale semnate de Ion Marinescu Tzurlă, linii melodice de acompaniament la chitară și flaut realizate de profesorul Nicu Șandru și poezii alese din creațiile apărute în cadrul proiectului, dar și din marea poezie românească, rostite de actrița Anca Roxana Constantin.

Proiectul se va desfășura pe durata a șase luni, din iunie până în noiembrie 2024

Evenimentele de lansare ale proiectului au avut loc la trei biblioteci din țară, Biblioteca Județeană ”I.A. Bassarabescu” din Giurgiu, Biblioteca Județeană ”Marin Preda” din Alexandria și Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” din Slatina și au reunit echipa de implementare a proiectului.

Am fost împreună, formatori, poeți, pentru a prezenta proiectul oamenilor din orașele țării, în care vom duce cărți, spectacole și vom ajuta la activarea spațiilor culturale și la promovarea artiștilor locali”, a deeclarat Luiza Cristea, coordonator al proiectului în cadrul Fundației Romanian Business School.

Scopul proiectului „Cei trei C – Creator, Carte, Cititor” este de a crea și promova bunele practici în promovarea și susținerea culturii în orașele de provincie

Proiectul propune un model de acțiuni integrate în orașele Giurgiu, Alexandria, Slatina și zonele limitrofe. Conceptul proiectului a fost construit pornind de la observația că bibliotecile, centre de promovare a literaturii și creației literare, trebuie susținute și promovate pentru a redeveni puncte de întâlnire și comunicare pentru creatori și public.

Proiectul pune în lumină dotările și calitatea serviciilor oferite de biblioteci și de oamenii de cultură din aceste instituții, evidențiind astfel potențialul lor ca resursă valoroasă în activarea spațiilor culturale din orașele țării.

Activitățile desfășurate în cadrul proiectului includ

  • ateliere de creație pentru tineri
  • ateliere de marketing cultural pentru scriitori
  • evenimente literare de tip cafenea literară
  • flashmob pentru promovarea cărții și a lecturii
  • spectacol participativ de lectură publică

În spectacolul care va încheia proiectul, vor fi prezentate creațiile autorilor locali, recitaluri de poezie și muzică originală compusă pe texte poetice clasice și contemporane.
Am început deja lucrul la spectacol, alături de partenerii mei din proiect, actrița Anca Roxana Constantin și profesorul Nicu Șandru.

Dacă vreți să ne vedeți la lucru, iată-ne, aici, în spațiile puse la dispoziție de Fundația Romanian Business School.

Repetiții pentru proiectul Creator, carte, cititor

About Post Author

Optimized by Optimole