Semne care îți arată că ești un singuratic
Cunoaștem, fiecare, oameni singuratici, dar există diverse idei preconcepute despre acest tip de personalități.
Cum este personalitatea singuratică ?
Singuraticilor le place să petreacă mult timp singuri, dar au și prieteni. Faptul că le place singurătatea nu înseamnă că nu le plac oamenii. Doar că au mai puțină nevoie de acceptarea prietenilor, decât majoritatea.
Un singuratic petrece mult timp singur, dar nu este singur, în sensul strict al cuvântului. Interacțiunile sale sociale sunt însă limitate, chiar dacă sunt fermecători și carismatici.
Este bine să fii singuratic ?
Desigur, este posibil să fii prea singuratic. Unii dintre singuratici se închid și din teamă. Unii sunt timizi patologici. Unii au avut experiențe nefaste în copilărie.
Aceste tipuri de singuratici se intimidează în prezența oamenilor. Izolarea socială poate deveni pentru ei o problemă.
Când ești singur, corpul simte stress, nu este sănătos să fii singur pentru prea mult timp.
Care este diferența dintre un singuratic și un introvertit ?
Mulți oameni consideră să singuraticul și introvertitul sunt unul și același lucru. Personalitățile acestea sunt însă diferite. Există și persoane care sunt și singuratici și introvertiți.
În timp ce un singuratic evită interacțiunile sociale pentru o perioadă de timp, pe când un introvert consideră relațiile sociale consumatoare de energie. Solitudinea și singurătatea le oferă introvertiților echilibrul de care au nevoie. Singuraticii îi evită pe ceilalți din motive personale.
Este rău să nu ai prieteni ?
Reținerea de la interacțiunile sociale complet, nu este sănătis, nici mental, nici fizic. Un studiu din 2010 demonstrează că oamenii care nu au prieteni sau familie și nici conexiuni cu vecinii, au cu 50% mai multe șanse să moară înainte de vreme.
Pe de altă parte, prietenii îți aduc multe beneficii emoționale. Petrecerea timpului înafara spațiului personal și interacțiunile sociale îți sporesc perspectivele și te ajută să descoperi interese comune și să-ți împărtășești pasiunile.
De ce singuraticilor le place să petreacă timp în izolare ?
Conform psihologului Jonathan Creek(Wellesley College) vor să fie singuri, fiindcă nu au nevoie de acceptarea celorlalți.
„Unii oameni nu simt nevoia de afiliere ,” spune Cheek. „Este o mare diferență între singuraticul de bunăvoie și cel care e forțat să fie singur!: Cei care aleg sufrageria în locul clubului, pot să fi moștenit temperamentul. Dorința de singurătate pot reflecta un amestec de tendințe și experiențe, cum ar fi cele din copilărie sau o familie care apreciază intimitatea.”
Loners tend to be smarter, more loyal friends. However, if you have an outgoing friend who abruptly becomes a loner, that may be cause for concern.
Semne care arată că ești un singuratic of a Loner
Acestea sunt câteva dintre semnele care demonstrează că ești singuratic.
1. Apreciezi timpul
Dacă există ceva foarte important pentru un singuratic, acesta este timpu. Ei tratează cu foarte mare respect timpul, sunt convinși că timpul este determinant pentru o viață de succes.
Ei vor face orice le stă în putere pentru a nu întârzia, nu vor consuma timpul celorlalți și nu vor permite celorlalți să le consume inutil timpul. Ei vor evita comportamentul fals și nu vor tolera oamenii care se joacă cu ei.
Fiind foarte conștienți de ceea ce se petrece în jur, ei vor dezvolta o doză mare de respect de sine. De aceea, e bine să le respecți timpul, așa cum vor dace și ei și vei deveni cel mai bun prieten al lor.
2. Ești foarte conștient
Mulți dintre oameni preferă să ignore gândurile și emoțiile proprii. Singuraticii aleg să îmbrățișeze aceste sentimente și devin foarte conștienți de ele. Percepția este foarte importantă și greu de obținut.
Singuraticii se cunosc pe ei înșiși mai bine decât oricine altcineva. Oricine are perioade în care se gțndește la lucruri descurajatoare, dar singuraticii sunt antrenați să navigheze printre ele.
3. Ai o voință puternică
Singuraticii au o voință foarte puternică, atunci când trec prin situații mai dificile. Ei au o putere mare de concentrare, iar voința este rezultatul frecventelor lor perioade de reflecție și timp petrecut cu ei înșiși.
Ei pot fi copleșiți de situațiile stresante, dar în loc să se lase în voia distracțiilor, preferă să petreacă timp în liniște și să își încarce bateriile. În acest timp, vor căuta soluții pentru problemele lor și moduri de a le face față.
4. Ai o minte deschisă
Chiar dacă le place să stea singuri, asta nu-i transformă în oameni rigizi sau încuiați. Dimpotrivă, ei sunt extrem de deschiși și gata de noi idei și activități.
Singuraticii nu-și fac planuri să petreacă toată viața în dormitor. Le place să exploreze și să participe la aventuri.
Oricum, va trebui să le oferi timpul de care au nevoie pentru a fi singuri, pentru a petrece cu ei, alături de alte persoane.
5. Ești loial
Singuraticii nu caută compania altora. Asta nu înseamnă că nu au prieteni foarte buni. Odată ce ajung să fie prieteni cu cineva, vor fi cei mai loiali de pe planetă.
Ei își cunosc valoarea și rangul. Își exersează loialitatea în diverse domenii. În relații, în familie, la slujbă.
6. Fixezi limite foarte clare
Singuraticii au limite foarte sănătoase. Ei se cunosc perfect și au valori clare. Nu se simt niciodată singuri.
Ei se au, întotdeauna, pe ei însiși. Vor respecta, de aceea, limitele celorlalți și nu vor permite ca ceilalți să le forțeze limitele. Până la urmă, dacă nu poți să te respecți pe tine, nu vei putea respecta nici pe ceilalți.
7. Îți cunoști slăbiciunile și punctele tari
Singuraticii sunt foarte conștienți de slăbiciunile lor și de punctele lor forte. Oricum, știu că este întotdeauna loc de mai bine, indiferent de cât de bine ar fi, acum.