Flacara geamana

Ce este flacăra geamănă (twin flame)

O „flacără geamănă” nu este neapărat un suflet pereche romantic sau ceea ce cineva ar putea numi „alesul” – dar îți va schimba întotdeauna viața, adesea chiar de la prima întâlnire.

Ați întâlnit vreodată pe cineva care v-a schimbat complet cursul vieții?

S-ar putea să fi fost persoana numită ”flacăra geamănă”. Nu știi exact de ce, dar întâlnirea a părut destinată. E posibil să nu fie genul tău sau cineva de care te așteptai să te îndrăgostești. Dar te îndrăgostești și chiar foarte tare. Dacă relația cu flacăra geamănă ar putea fi rezumate într-un singur cuvânt, acesta ar fi „intens”. Este o persoană cu care ai o conexiune atât de intensă, încât simți legătura ca pe un catalizator al creșterii spirituale. Dar ce înseamnă, mai exact, termenul „flacără geamănă”? Și, poate mai important, cum știi când ai găsit-o pe a ta?

Aceste conexiuni de dragoste spirituală de nivel înalt există, dar există o lipsă de înțelegere destul de serioasă a ceea ce înseamnă asta. Mulți oameni presupun că o conexiune cu o flacără geamănă este același lucru cu un suflet pereche romantic și folosesc termenii în mod interschimbabil, dar acestea sunt lucruri complet diferite.

De exemplu, ați avut vreodată o prietenie platonică care s-a simțit la fel de profundă ca oricare altă relație romantică cu sufletul pereche? V-a lăsat, poate, răni de luptă similare și povești senzaționale.

Vi s-a întâmplat să începeți lucrul la un nou loc de muncă așteptându-vă să vă urâți colegii, dar să sfârșiți prin a găsi un mentor pe care îl simțiți ca pe un părinte care vă lipsea? Relația cu flacăra geamănă poate lua chiar forma de relație părinte-copil. Nu trebuie să fie, neapărat, o relație romantică.

Deși pot fi relații romantice, aceste conexiuni profunde pot fi, de asemenea, de natură complet platonică. La urma urmei, sexul nu este totul, iar flăcările gemene sunt relații intense și schimbătoare de viață, care pot schimba pentru totdeauna cine ești.

Așadar, ce este o flacără geamănă?

Contrar credinței populare, conceptul de flăcără geamănă nu este același cu cel de suflet pereche. Flacăra ta geamănă nici măcar nu trebuie să fie cineva de care să te îndrăgostești (deși de multe ori este așa). Acest tip de conexiune la nivel înalt, bazată pe suflet, nu este legată mereu de romantism. Este vorba despre creștere spirituală. Îi întâlnești și viața ta se schimbă complet. Începi să vezi lumea altfel. Te împinge să vrei să te angajezi cu divinul, să îți schimbi conștiința și să devii o ființă mai bună și mai plină de suflet în această experiență. O flacără geamănă poate fi, așadar, un partener romantic, un prieten foarte bun sau un mentor.

Acest tip de relație funcționează în ambele sensuri

Relația cu ”flacăra geamănă” nu este o stradă spirituală cu sens unic. Atunci când o întâlnești, aceasta îți va schimba pentru totdeauna viața și tu vei face același lucru pentru ea. Potrivit vindecătorului energetic intuitiv Tasha Nassar, o relație cu o flacără geamănă ne ajută să unim masculinul și femininul divin din noi toți (cu toții conținem energii masculine și feminine, indiferent de genul nostru) și să ne înțelegem pe noi înșine, de la cele mai mari puncte forte până la cele mai ascunse nesiguranțe.

Deși astfel de relații sunt cu o altă persoană, ele au și rolul de a ne ajuta să realizăm o muncă interioară și să evoluăm în relația cu noi înșine. Nassar spune pentru Allure că, atunci când aceste energii intră în uniune una cu cealaltă, devii o versiune mai înaltă a sinelui tău adevărat și realizezi o versiune a iubirii diferită de alte tipuri de relații, inclusiv iubirea de sine.

Cum știi când îți întâlnești flacăra geamănă?

Ați întâlnit vreodată pe cineva și ați simțit că… era menit să fie așa? Poate că prietenul tău îți aranjează o întâlnire, iar când te întâlnești cu acea persoană pentru prima dată, ești lovit de o senzație de déjà vu. Sau, ești la o petrecere, îți faci prieteni noi, iar persoana de lângă tine începe să povestească o întâmplare din copilărie atât de asemănătoare cu propriile tale experiențe, încât îți face literalmente pielea de găină. Știi, instantaneu, că această persoană este pe cale să devină o persoană esențială în viața ta. Toate acestea ar putea fi relații de tip flacără geamănă. Oricum ar fi, vă puteți da seama că tipurile voastre de energie sunt similare și că această întâlnire este predestinată. S-ar putea chiar să simțiți că aveți abilități psihice și că ați știut că această întâlnire era menită să aibă loc.

„Există un sentiment de întoarcere acasă”, explică Vallejos. „Există un sentiment de fuziune a energiei în care nu poți spune cu adevărat unde începi tu și unde se termină ei”. În plus, ea spune că, adesea, flacăra ta geamănă va fi trecut prin traume similare în copilărie. Acest lucru nu înseamnă că poveștile voastre sunt exact la fel; este posibil ca amândoi să fi experimentat abandonul, violența sau neglijarea, dar în moduri foarte diferite. De fapt, diferențele dintre traumele voastre vă vor ajuta pe amândoi să creșteți, să înțelegeți și să vă procesați propriile traume, învățând unul de la celălalt. Deși o flacără geamănă nu este un suflet împărțit în două, deoarece suntem întregi pe cont propriu, flăcările gemene (și sincronicitatea pe care o experimentați ca pereche) pot acționa ca o reflecție.

Mulți oameni spun că flăcările gemene sunt oameni făuriți din același suflet, dar împărțit în două

Deși o flacără geamănă nu este chiar ca o jumătatea din sufletul tău, deoarece suntem întregi pe cont propriu, flăcările gemene acționează ca o reflecție; nu numai trauma ta neprocesată este reflectată înapoi la tine, ci și munca din viețile trecute sau ancestrală. „Poate fi foarte intens. Așa este să fii într-o relație cu o flacără geamănă, să te uiți într-o oglindă toată ziua”, spune Vallejos. Uneori, flăcările gemene sunt numite „suflete oglindă”. Vallejos numește aceste relații „conexiuni de dragoste spirituală sacră”.

Spre deosebire de partenerii de viață – ceea ce noi considerăm a fi relații de suflet pereche sau „alesul” – relațiile cu flăcări gemene sunt relații intense și provocatoare care ne forțează să ne confruntăm cu problemele noastre nerezolvate și, prin încercări, necazuri și descoperiri, să evoluăm. Din cauza acestei intensități, este neobișnuit ca flăcările gemene să aibă un parteneriat pe viață. Mai degrabă, ele sunt persoane care intră în viața ta pentru o perioadă de timp pentru a te ajuta să te dezvolți și să te îndrume pe drumul cel bun. „Este obișnuit ca aceste relații să se despartă pentru că sunt foarte greu de întreținut”, explică Vallejos.

Ce se întâmplă dacă te desparți de flacăra geamănă?

Pentru a fi foarte sincer, s-ar putea să te desparți de iubirea ta geamănă, indiferent dacă despărțirea este romantică sau platonică, și va durea. Pentru că relațiile cu flacăra geamănă sunt atât de intense, despărțirea este, de obicei, la fel de dură. S-ar putea să treci printr-o perioadă de doliu, iar în această perioadă este important să plângi cât de mult vrei și să lași toată durerea să iasă afară. Este posibil să vrei chiar să iei în considerare posibilitatea de a lucra cu un terapeut pentru a te ajuta să navighezi în această perioadă. Dar partea bună a lucrurilor este că, deși doare, totul decurge conform planului.

„Cele mai multe dintre flăcările gemene pe care le cunosc nu au rămas cu flacăra lor geamănă, ci au rămas cu un suflet pereche de nivel înalt. Nu cred că flăcările gemene sunt menite să fie o relație pe viață. Cred că sunt menite să fie acel catalizator. Aceste relații vindecă rănile pe care le putem purta din viețile trecute sau din traume ancestrale, sau chiar din această viață”, explică Vallejos.

Gândiți-vă la flacăra geamănă ca la un catalizator

Este în regulă dacă relația se termină, chiar dacă este destul de dureros din cauza nivelului de intensitate. Flacăra geamănă nu este o persoană pe care ar trebui să o aștepți, deoarece nu toată lumea o întâlnește în această viață. În cazul în care o găsești prin soartă sau din coincidență, nu te aștepta ca ea să fie partenerul tău de viață sau să-ți ofere iubire necondiționată; acesta este un alt tip de relație. Flacăra ta geamănă ar putea să reapară în viața ta și ați putea foarte bine să fiți prieteni pe viață. Dar când vine vorba de angajamente pe termen lung, cum ar fi căsătoria, sufletul pereche este cu totul altceva.

Pentru că relațiile dintre două flăcări gemene există la un nivel atât de ridicat de intensitate, pe plan sentimental sau chiar ca prieteni, flăcările gemene pot intra într-un ciclu de despărțire și de împăcare. Este bine să nu faceți asta. Când este timpul, lăsați-le să plece. Reciclarea durerii sub forma unei relații de tip „on-and-off” nu va face decât să îngreuneze și mai mult despărțirea.

E posibil să simți un fel de scânteie cosmică atunci când îți întâlnești flacăra geamănă

S-ar putea să îți aducă unele dintre cele mai provocatoare lecții pe care le vei învăța și care îți vor schimba pentru totdeauna cursul vieții – iar tu vei face același lucru pentru ei. Relația te va îndrepta pe calea cea bună și te va ajuta să te confrunți și să vindeci rănile nerezolvate. Gândește-te la flacăra ta geamănă ca la o scânteie, una crucială și cineva de care îți vei aminti mereu. Cu toate acestea, nu numai că este în regulă, dar este total normal dacă relația nu durează pentru totdeauna.

Despărțirile sunt momente puternice de transformare. Când ești pregătit, o despărțire de flacăra geamănă este un moment ideal pentru o schimbare de look, atât spiritual, cât și fizic, așa că încearcă o nouă culoare de păr sau un look care înainte te intimida. Dacă reușești să supraviețuiești unei despărțiri de o flacără geamănă, ești suficient de puternic.

About Post Author

Optimized by Optimole