Astrologie-mai 2020


Astrologie-Luna mai

Luna nouă de pe 22 aprilie a energizat semnul Taurului și ne influențează în primele săptămâni ale lunii mai.

Această lună a adus un „început nou” vieții noastre, trezind nevoia de a ne asuma responsabilitatea, a ne simți mai siguri și mai confortabil. Este timpul să reevaluăm relația noastră cu banii și bunurile. Putem descoperi ce are valoare cu adevărat și ce ne face cu adevărat fericiți și împliniți. Ar trebui să ne concentrăm asupra a ceea ce putem face pentru a ne crește stima de sine și pentru a ne simplifica viața în punctele cheie. Este un moment pentru reconectare cu natura, cu corpurile noastre și cu lumea celor cinci simțuri.

Această lună ne poate da sentimentul că avem o misiune.

Dorința noastră de a inova este puternică datorită alinierii Lună Nouă și Uranus. Noi moduri de a vedea, folosi și aborda bunurile noastre personale, obiectele de valoare. Banii și talentele sunt în centrul atenției. Această lună de dă un mare potențial de vindecare.

Până acum, Nodul Nord în semnul Racului ne-a provocat să acordăm mai multă atenție caselor noastre, sufletului, familiilor și lumii casnice.

Pe 5 mai, Nodul Nord al Lunii intră în Gemeni pentru a rămâne până în luna ianuarie 2022. Apare, așadar, o nouă temă. În timpul acestui tranzit, suntem provocați să comunicăm mai eficient, cu drag și cu atenție. În acest moment, este foarte important să avem grijă ca faptele și detaliile să fie corecte. Probabil că va trebui să facem mai multe verificări înainte de a ajunge la concluzii, iar acest lucru este consolidat de Saturn în Vărsător.

Este bine să evităm să respingem prea repede opiniile altora. În loc să ne grăbim prin viață, temându-ne să fim opriți, trebuie să acordăm mai multă atenție detaliilor vieții de zi cu zi.

Vom învăța să îi ascultăm cu adevărat pe ceilalți și vom descoperi valoarea comunicării și a schimbului autentic. Vom învăța să vedem ambele părți ale unei situații înainte de a trage concluzii.

Luna Plină cade în semnul Scorpionului pe 7 mai, aducând conștientizare bruscă în viața noastră, vom vedea dezechilibrele și defectele relațiilor. Armonia sa cu Neptun și Pluton sugerează că avem toate instrumentele disponibile pentru a face schimbări constructive. Această Lună Plină ne amintește de nevoia de a lua în considerare și de a aprecia sprijinul, contribuția, nevoile, dorințele celorlalți. Descoperirile făcute acum pot avea pentru ei o calitate magică sau specială.

Luna mai aduce un val de noi mișcări retrograde, între 11 și 14 ale lunii.

Saturn și Jupiter își încep mișcarea retrogradă anuală în această lună. Venus intră și ea în retrograd, ceea ce nu este un lucru obișnuit. Această perioadă scurtă de timp poate fi aducătoare de confuzii și dezorientare.

În special din cauza planetelor Mercur și Marte, care își schimbă semnul și sunt în cuadratură. Luarea deciziilor este dificilă în această perioadă.

Saturn intră în mișcare retrogradă pe 11 mai și va continua această mișcare până pe 29 septembrie.

În perioadele cu Saturn retrograd, avem tendința de a ne revizui responsabilitățile și angajamentele, mai degrabă decât a le trata direct. Pot exista sentimente de vinovăție și îndoială de sine, pe măsură ce interiorizăm temerile. Avem însă și șansa de a ne reevalua angajamentele. Pluto tocmai a intrat recent în retrograd, în semnul Capricornului, aducând o energie destul de grea, contemplativă.

Venus intră în retrograd pe 13 mai, la 21 de grade Gemeni și va rămâne retrograd până pe 25 iunie, tot în zodia Gemenilor pe întreg ciclul retrograd.

Această perioadă ne oferă șansa de a privi și revizui afecțiunile, relațiile și finanțele noastre. Este posibil să punem la îndoială un proiect sau un angajament curent în timpul acestui ciclu.

Venus retrograd ne afectează mai ales în domeniile dragostei și finanțelor, dar și în afaceri și petrecerea timpului liber.

Influența acestor aspecte nu este simplă în această perioadă. Este un moment bun pentru a ne examina atitudinile și atașamentele noastre, mai degrabă decât să ne îndreptăm cu îndrăzneală în noi relații de dragoste sau proiecte financiare. Vechii prieteni și parteneri pot reapărea, complicând relațiile actuale. Ne putem aminti mai des despre condiții din trecut. Este posibil să fim chemați să abordăm problemele unei relații din trecut. Putem simți o adevărată provocare de a ne apropia de cineva în această perioadă. Sunt favorizate relațiile neortodoxe, experimentale și ciudate.

Când Venus formează intră în conjuncție cu Soarele, pe 3 iunie, problemele relațiilor sunt amplificate.

Evenimente legate de destin pot avea loc acum. Perioada este echivalentă cu o Lună nouă, dar marchează începutul unui nou ciclu Venusian. Vom avea sentimentul că am fost, parcă, în întuneric în perioada de retrograd a lui Venus. Odată cu Luna Nouă, ne trezim din nou și ne încărcăm cu energie. Există riscuri de impulsivitate și acțiuni nepregătite. Jupiter intră și el în retrograd pe 14 mai.

Încetinirea proiectelor sau planurilor poate fi adecvată pentru a câștiga perspectivă. In primele zile, e posibil să ne pierdem entuziasmul și încrederea și să experimentăm o criză de încredere sau speranță. „Norocul“ poate fi mai puțin evident între 14 mai și 12 septembrie. Este un moment bun pentru a căuta în interior și a redefini scopurile stabilite.

Luna nouă de pe 22 mai energizează semnul Gemenilor.

Prin adaptarea conștientă la energia pozitivă a Gemenilor, învățăm de la alții, doar fiind curioși. Ne îmbunătățim abilitățile sociale și de comunicare în același timp. Ne deschidem mintea către mai multe informații și învățăm să ne bucurăm cu adevărat de diversitatea personalităților din jurul nostru. Această Lună Nouă apare la momentul alinierii Mercur-Venus. Ne oferă, astfel, o perspectivă asupra relațiilor din trecut sau a problemelor bănești. Alinierea pune într-o nouă lumină condițiile actuale.

Jupiter se află într-un tranzit anume față de Chiron la sfârșitul lunii mai, mai exact la începutul zilei de 1 iunie.

Jupiter a mai fost în această combinație cu Chiron, pe 23 martie. Acest tranzit pe termen lung s-a produs pentru prima dată în martie și se va întâmpla din nou în noiembrie. Avem, de asemenea, conjuncția Jupiter-Neptun și conjuncția Jupiter-Pluton. Aceste mișcări ajută să ne deschidem mintea către străduințele celorlalți și ne ajută să ne explicăm perspectiva proprie. Suntem mai dispuși să învățăm și să creștem prin experiențele noastre. Atât Jupiter, cât și Chiron ne ajută să vedem lucrurile în ansamblu. Metodele holisitice sunt favorizate, pentru că susțin conexiunile creative. Procesăm și împărtășim ceea ce am învățat din experiențele și greșelile trecute.

About Post Author

Optimized by Optimole