Karma și legea atracției, din perspective diverse
Destinul poate fi considerat ca totalitatea forțelor care ne influențează viața pentru a ne continua evoluția.
Destinul înseamnă o serie de ocazii care ne ajută să ne învățăm lecțiile, să dobândim noi abilități, să ne dezvoltăm conștiința și să îi ajutăm pe alții.
Destinul este confundat adesea cu soarta. un șir fix de evenimente care sunt inevitabile și de neschimbat.
Deși cuvintele sunt de multe ori interșanjabile, soarta și destinul au înțelesuri diferite:
- Soarta este de obicei, ceea ce ”e scris în piatră” și are, de cele mai multe ori, conotații negative.
- Soarta este un agent care predetermină și ordonează cursul evenimentelor. Această idee ar duce la varianta că totul ”trebuie să se întâmple” și este pus în mișcare de forțe exterioare sau de o inteligență exterioară.
- Destinul este mai mult privit ca un rezultat și are conotații pozitive, de pildă: a fost destinat să fie o stea. Destinul ne conduce către un anumit rezultat, dar fără participarea noastră, nu ne-am putea împlini destinul.
Mai simplu: destinul este ocazia, iar soarta este karma.
Avem controlul asupra destinului, dar nu avem niciun control asupra sorții.
Destinul nu poate să ne forțeze, dacă ne simțim forțați, aceea este soarta.
Destinul ne dă doar oportunitatea de a întoarce o situație în avantajul nostru și de a împlini ceva măreț, datorită eforturilor noastre.
Este desemnat să ne ofere cele mai bune ocazii pentru a ne dezvolta conștiința, dar este numai un fir roșu, nu este ceva scris, obligatoriu.
Noi decidem cum vrem să ne comportăm într-o astfel de situație.
Firul de bază al vieții noastre a fost planificat(predestinat) înainte de a ne naște, pentru a ne da cele mai bune ocazii de evoluție.
Nu este obligatoriu să mergem pe ruta predestinată, dacă nu vrem asta.
Un plan de viață poate fi comparat cu un labirint, iar scopul vieții noastre este să ajungem la capătul acestui labirint.
Nu știm unde vom ajunge, deci tot ceea ce trebuie să facem este să mergem către capătul labirintului, folosindu-ne judecata cea mai bună.
O mișcare corectă nu corespunde neapărat succesului în sens fizic.
De exemplu, dacă nu capeți o promovare, care ți-ar aduce cel mai bun rezultat din perspectivă financiară, poate fi cea mai bună variantă de a ajunge la un progres din punct de vedere al conștiinței.
Cu toții, din când în când, luăm decizii greșite.
Dacă învățăm din ele, vom descoperi că ele au fost, de fapt, decizii bune.
Dacă deviem de la planul vieții noastre, trebuie să fim conduși pe calea bună.
Cu cât mai departe suntem de plan, cu atât sunt mai dure lecțiile.
Fiecare alegere pe care o facem ne afectează viitorul și, deci, destinul.
Acum, de exemplu, experimentăm destinul (și karma) care vin din tot ceea ce am făcut în trecut.
Destinul individual este decis de îngerii păzitori.
Ei stau alături de sinele nostru superior(triadele secundare sau sufletele) până când devenim perfect conștienți și pătrundem în al cincilea regat.
Cu cât mai evoluați suntem, cu atât mai mare influență avem în deciziile asupra destinului nostru și cu atât devenim mai importanți pentru dezvoltarea noastră.
Îngerii noștri păzitori ne pot ghida către destinul nostru, atât cât le dăm voie.
Opțiunea cea mai bună este să le permitem controlul complet, fiindcă ei sunt mult mai avansați decât noi și știu mai bine ce este bun pentru noi. Mulți dintre oameni sunt, însă, egocentrici și cred că știu mai bine.
Umanitatea nu este destul de evoluată pentru a-și determina propriul destin. Este un lucru evident, doar dacă privim ce se întâmplă pe Pământ.
Henry T Laurency nota în cartea sa ”Știința realității”:
”Marea evoluție cosmică nu merge conform unui plan predeterminat. Numai scopul final este stabilit: cunoașterea omului asupra întregului cosmos. Evoluția însăși crează condițiile și posibilitățile pentru această evoluție. Aceste condiții depind de caracterul individual al fiecărei ființe, de la atomi la planete, la sisteme solare, samd. Trecutul, așadar, limitează posibilitățile viitorului. Un plan rigid va da deoparte legea libertății, iar conform tuturor teoriilor, fiecare ființă are dreptul la libertate(depinzând de conținut și abilități), dar aceste planuri sunt aplicate încă, în ciuda legilor. Evoluția merge mai departe pe orice drum în căutarea celui mai bun drum către scop”.
Legea Karmei vine de la cuvântul sanscrit ”acțiune”, dar înseamnă, în sens mai larg, totalitatea consecințelor acțiunilor cuiva.
Cuvântul karma este folosit cel mai des pentru karma negativă, iar cuvântul ”merit” este folosit pentru karma pozitivă.
Legea karmei este descrisă cel mai bine ca fiind legea cauză-efect, fiindcă fiecare acțiune sau cauză are un efect corespondent.
Dacă semeni binele, vei culege rezultate bune, dacă semeni cauze negative, vei culege efecte negative.
În fiecare încarnare adunăm karma pozitivă și negativă.
În fiecare încarnare suferim consecințele unora dintre faptele negative și obținem rezultatele unor fapte pozitive.
În primele stadii ale evoluției umane, am acumulat multă karma negativă care trebuie, treptat, eliminată.
Fiindcă mulți oameni au mai multă karmă negativă decât pozitivă, se pare că în orice circumstanțe fericite au și ceva de rezolvat.
Este evident, când privim viața tumultoasă a celebrităților și a oamenilor care și-au distrus viața câștigând la loterie.
Ar fi potrivit să ne privim karma ca pe două conturi bancare-unul cu karma pozitivă, altul cu karma negativă.
Karma pozitivă se cheltuie în ocaziile favorabile sau poate fi folosită pentru a plăti din karma negativă.
Oamenii mai puțin evoluați aleg mereu prima opțiune, în timp ce aceia mai evoluați o aleg pe a doua. Aceasta ar putea explica de ce oamenii corupți și egoiști duc vieți pline de opulență, în timp ce oamenii care muncesc mult, trăiesc în sărăcie.
Când un om mai puțin evoluat alege să își cheltuie toată karma pozitivă într-o singură viață, el se va bucura de bogăție, putere sau faimă.
Odată ce karma pozitivă se consumă, el va ajunge să trăiască mai multe vieți de sărăcie și suferință.
Cea mai mare problemă este aceea că o persoană neevoluată va genera mai multă karma negativă într-o viață prosperă decât într-una săracă. Banii, puterea și faima le urcă în minte și îi fac din ce în ce mai egoiști și neplăcuți.
Conform unei părți din biserica Creștină, bogăția și abundența sunt daruri de la Dumnezeu, semne că ne place și ne-a binecuvântat. Această credință este complet greșită.
Dumnezeu nu face favoritisme și statutul financiar nu este grija lui.
Bogăția este rezultatul unei karme pozitive sau a meritelor, rezultatul investițiilor bune pe care le-am făcut în viețile anterioare.
Biblia descrie karma în Ezekiel 18:20:” Dreptatea celui drept va fi un credit pentru el, iar slăbiciunea celui slab va fi folosită împotriva lui. ”
În Galatei 6:7 se spune: ”Oamenii culeg ceea ce seamănă.” Să nu uităm poveștile despre Sfântul Petru care stă la poarta Raiului cântărind faptele bune și faptele rele.
Karma există pentru a ne proteja și a ne conduce pe drumul bun atunci când o luăm razna.
Răspunsul la karma este destul de lent, datorită relației sale intime cu destinul care, de obicei, așteaptă până la următoarea încarnare.
Efectul întârziat al karmei explică de ce nefumătorii ajung să moară de cancer pulmonar. Poate că într-o viață anterioară au fost fumători, dar karma bună sau destinul i-a ferit de a suferi consecințele.
Nu știm cât de departe am adunat karma care se manifestă în viețile noastre azi.
Nu știm când karma acumulată azi își va arăta consecințele.
Din motiv că legea karmei lucrează acolo unde noi nu putem pătrunde, putând doar să-i vedem efectele în lumea fizică, fără a putea vedea cauzele care operează în lumile subtile.
Karma și destinul sunt din același material, persoanele necunoscătoare nici nu le observă efectele.
Dacă din proprie voință și intenție trecem peste legile vieții, generăm o cantitate mult mai mare de karma negativă decât prin acțiuni neintenționate și din necunoaștere.
Cu cât mai dezvoltați suntem, cu atât avem responsabilități mai mari, deci consecințele abuzului față de legi sunt cu atât mai mari. Deși karma negativă duce la suferință, ea nu este o pedeapsă de dragul pedepsei. Nu este o pedeapsă divină. Este un ghid. Legea Karmei este o ocazie de a face bine: nu pedepsește și nu recompensează. Legea karmei nu este cauza suf
erinței, este doar calea. 99% din suferința umană vine din faptul că nu putem și nu vrem să ne controlăm corpul subtil.
Karma este o balanță proprie a justiției divine. Sută la sută dreaptă și absolut infailibilă. Nu contează că un criminal crede că a scăpat de asta, nu există scăpare, karma îl așteaptă. Dacă suntem onești cu noi înșine, a vrea dreptate înseamnă un fel frumos de a spune că vrem răzbunare.
Dacă suferim din cauza faptelor rele ale altora, am vrea să-i facem să sufere la rândul lor.
Trebuie să învățăm că răzbunarea nu este același lucru cu dreptatea, un act de răzbunare va aduce karma negativă pentru noi.
Chiar și gândurile de vindecare, mila de sine sau jalea prelungită ne prelungesc suferința și generează mai multă karma negativă.
Dacă ceva negativ ni se întâmplă, trebuie să fim conștienți că noi am produs acest rezultat, nu persoana care a fost instrumentul prin care s-a manifestat.
Nu înseamnă că persoanele care fac lucruri rele sau produc accidente nu au de plătit pentru faptele lor. Legea Karmei spune că ambii parteneri implicați într-un incident au o datorie karmică de rezolvat, chiar dacă nu, neapărat, unul față de celălalt. Atâta timp cât ambele părți primesc aproape același efect, nu contează dacă transgresia originară a fost unul împotriva celuilalt.
Karma se petrece, de obicei, pe aceeași scenă unde au avut loc trangresiile originare, crimele aduc pedepse fizice.
Presupunând că un nazist a ucis o sută de evrei în război, nu ar avea niciun sens să fie ucis în următoarele o sută de vieți. În această situație, karma negativă va trebui să fie purificată între încarnări-în iad(cel mai jos subplan al lumii emoționale).
Nu doar greșelile mari ca furtul, violența sau crima generează karmă negativă, dar și lucrurile mici cum ar fi cuvintele urâte, gândurile pline de judecată generează energie negativă care duce la contaminarea planurilor subtile.
Nu vă gândiți că un gând negativ are mare efect, dar dacă adunați câte gânduri negative aveți zilnic, muliplicându-le cu câteva miliarde, veți afla câtă energie negativă aducem în lume în fiecare zi.
Această energie negativă se acumulează și se manifestă sub formă de uragane, erupții vulcanice, inundații, cutremure, etc. Aceasta este cunoscută sub numele de karma colectivă care se aplică unui oraș, regiune, țară sau planetă. Efectele karmei colective sunt uneori alocate individual, așa că bolile, accidentele pot fi rezulatele porției de karma colectivă. Animalele sunt subiectele karmei colective, dar nu a celei individuale fiindă ele nu au suflete individuale. Ele sunt subiectele karmei colective, ale grupului lor și ale regatului animalelor, în general.
Karma nu este dreptate de dragul dreptății, nu e neapărat ”ochi pentru ochi”. Karma aduce situații care ne ajută să învățăm din greșeli. Aceasta înseamnă să experimentăm din altă perspectivă decât a transgresiei noastre individuale, un rasist poate să fie negru în viața următoare sau să nu știe din ce familie face parte.
Este imposibil pentru noi să înțelegem implicațiile karmei fiindcă ea este controlată de inteligențe care ne sunt superioare.
Karma este controlată de trei grupuri ierarhice dezvoltate cosmic, care înregistrează fiecare emoție, gând, cuvânt și acțiune care intră în sfera lor de responsabilitate:
- Devarajas din cele Șapte Planuri administrează karma cosmică și destinul din interiorul sistemului solar
- Un grup intermediar, asociat lanțului nostru planetar manageriază karma colectivă și destinul viitor al rasei umane
- Păzitorii celor Patru Direcții(patru lumi ale Pământului) se ocupă de karma individuală, administrând efectele karmei trecute.
Acești stăpâni ai karmei sunt cunoscuți sub diverse nume: Lipika, Îngerii Prezenței(Creștinism), Cartea Vieții(Creștinism), Îngerii care înregistrează(Kabbalah), Amenti(Egipt), Devarajas(hiduism).
Administrarea karmei implică și forțele întunericului să acționeze asupra celor care trec de legile vieții. Demonii și magia neagră sunt agenții care administrează karma negativă. Karma este unul dintre motivele pentru care răul există, atâta timp cât oamenii trec de legile vieții, va exista și răul care să administreze consecințele.
Membrii regatelor înalte care se încarnează printre oameni(Christ) nu mai au nicio datorie karmică, dar cu toate acestea sunt persecutați și suferă groaznic. Asta din cauză că ei devin parte din conștiința colectivă umană și când se întrupează, plătesc karma colectivă. Acesta este adevărul din spatele credinței că Iisus a murit pentru a plăti greșelile noastre.
Cea mai bună cale de a acționa cu karma negativă este să ne acceptăm soarta și să o lăsăm să lucreze. Trebuie să acceptăm ceea ce ni se întâmplă și să mergem mai departe fiindcă a încerca să fugim de karmă nu face decât să facă lucrurile mai grele pe termen lung. Karma va fi mereu cu noi, iar când este, primim o extrapenalizare pentru încercarea de a scăpa. Suntem ca niște prizonieri care încearcă să scape de închisoare, deși știu că pedeapsa va fi și mai mare.
Nu trebuie să confundăm karma cu fatalismul. Nu e cazul să vedem totul ca pe ceva predestinat și să cedăm la primul obstacol.
Trebuie să ne folosim intuiția pentru a pute alege unde să ne luptăm pentru noi și unde să acceptăm lucrurile așa cum sunt. Dacă suntem onești cu noi înșine și ne punem egourile deoparte, vom ști.
Egourilor nu le place să renunțe și să accepte consecințele atunci când observă o cale de scăpare, dar trebuie să le arătăm egourilor noastre că suntem mai mari și mai curajoși decât sunt ele.
Există un mod de a evita acumularea karmei negative, să ne punem în serviciul celorlalți, să punem nevoile lor deasupra celor ale noastre.
Să trăim cu mai puțină grijă pentru individualitate și cu mai multă pentru unitate.
Un pic de sacrificiu de sine ne va feri de suferințe în viitor.
Karma negativă ne afectează viața fizică în multe feluri: boli, dizabilități, urâțenie, sărăcie, statut social jos. Nu trebuie să ne acuzăm părinții pentru boli sau dizabilități fiindcă le-am moștenit de la ei din cauza karmei noastre negative.
Copiii nu trebuie să le spună niciodată părinților ”Nu am vrut eu să mă nasc. ”, fiindcă au vrut. Nimeni nu este forțat să se încarneze împotriva voinței sale.
Deși este adevărat că cei care suferă merită să sufere, este o mare greșeală lipsa de compasiune și de ajutor. Trebuie să facem orice pentru a elimina suferința fiindcă orice faptă bună contribuie la binele tuturor. Să scăpăm pe cineva de suferință nu ajută doar persoana respectivă, generează karma bună pentru noi și trimite vibrații pozitive în toată lumea. Să stai deoparte și să lași oamenii să sufere duce la karma rea. Asta nu înseamnă că dacă vedem un cerșetor, e musai să-i dăm bani, fiindcă mulți dintre ei îi cheltuie pe droguri sau alcool. E bine să lăsăm intuiția să ne spună care dintre ei are nevoie de ajutor.
Cu toții facem greșeli și lucruri stupide din când în când, chiar și cei mai luminați. Aceste comportamente care ne ies din caracter sunt efecte karmice din alte reincarnări.
Trebuie să ne plătim toate datoriile karmice înainte de a promova, deci nu este neobișnuit pentru oamenii avansați să aibă vieți grele sau să sufere.
Trebuie să continuăm să ne reîncarnăm în regatul uman până când vom învăța toate lecțiile karmei. Intrăm apoi în al cincilea regat cu o karma curată, dar nu scăpăm nici acolo de ea, fiindcă ea se aplică tuturor ființelor. Efectele karmei în planurile mai înalte sunt mai subtile decât în cele umane fiindcă aici nu există suferință.
Legea Atracției spune că ce se aseamănă se adună.
Mințile noastre sunt ca magneții care atrag tot ceea ce continuă să ne atragă atenția. Tot ce apare în viața noastră este atras de gânduri și imagini pe care le avem în minte.
Gândurile ne influențează viața, deci tot ceea ce gândim se va manifesta. Nu contează dacă gândurile sunt pozitive sau negative sau neutre.
Legea atracției acționează fără să știe toate acestea și ne oferă ceea ce cerem.
Legea atracției poate fi însă îmbunătățită, slăbită sau întârziată de legile karmei și ale destinului.
Nu oricine visează să câștige la loterie sau să devină un star rock va și deveni.
Legea atracției este exploatată azi, ca un fel de școală de a atrage bogăția sau alte minuni. Trebuie să știm că orice dorință poate fi împlinită, dar depinde și de depozitele noastre de karmă pozitivă. Altfel, ea ne va face datoria karmică mai mare.
Cel mai bun mod de a folosi legea atracției este să adopți o privire pozitivă asupra vieții și să o lași să se scurgă natural, să ai încredere în viață, în loc să-i opui rezistență.
Nu te preocupa de greșelile trecutului, nu te îngrijora de ceea ce se va petrece în viitor. Asta atrage negativitate în viața ta.
Când nu vei mai fi îngrijorat de ceea ce face viața cu tine, vei constata că totul vine fără niciun efort.
Exact!Este defapt purul si unicul adevar…cine cunoaste aceste lucruri,cine intelege aceste explicatii date,cine ¨vede¨ cu ochiul sufletului….si va face exact ceea ce trebuie cand trebuie…acela va fi salvat si va ajunge in imparatia cerului…bravo!Sanatate si fericire autorului!