Astrologia lunii februarie. Aglomerare de planete în Vărsător

În luna februarie, o aglomerare de planete, un așa numit stellium se va forma în Vărsător.

Acesta marchează sfârșitul oficial al unui an 2020 care a însemnat un an de schimbare pentru omenire.

Am început luna februarie cu intrarea lui Mercur în prima etapă de mișcare retrogradă a anului 2021, chiar în Vărsător. Asta ne aduce o perioadă de evaluare. Mercur va fi în mișcare retrogradă aproape întreaga lună februarie, așa că ne va însoți în acomodarea noastră la schimbările prin care am trecut. Nu este ușor, mai ales că în același timp, avem și o conjuncție intre Marte in Taur și Soarele din Vărsător.

Din fericire, Venus intră și ea în Vărsător, tot pe 1 februarie, ajutându-ne să ne detașăm de situația actuală și să putem privi obiectiv.

Această alăturare a lui Venus în Vărsător este importantă, fiindcă era piesa care lipsea pentru acel Stellium de planete care se va forma în Vărsător.

Din 1 februarie și până pe 17 februarie, Soarele, Venus, Mercur, Jupiter, Saturn și asteroidul Pallas se vor afla, toate, în Vărsător.

Pe 10 și 11 februarie, va apărea și Luna acolo, odată cu luna nouă care aduce influența semnului de aer al Vărsătorului la maximum.

Pentru a vă face o impresie despre ce înseamnă un stellium, vă reamintesc faptul că în ianuarie 2020, am avut un stellium în Capricorn. Atunci, de fapt, pandemia a început să zdruncine lumea. Stelliumul din Vărsător poate însemna o schimbare foarte mare în lupta noastră cu virusul.

De asemenea, două astfel de aglomerări de planete în doi ani consecutivi se întâmplă datorită acelei mari conjuncții ale planetelor Jupiter și Saturn. Ele influențează foarte mult societatea în ansamblu.  

Cunoscută ca ”Marea conjuncție”, această conjuncție a planetelor Saturn și Jupiter apare o dată la douăzeci de ani.

Ea este considerată în astrologia tradițională ca un eveniment care delimitează epocile istorice. Când Jupiter și Saturn se întâlnesc, formele vechi se încăpățânează mai tare , în timp ce noul începe să prindă din ce în ce mai multă formă.

În secolul trecut, conjuncțiile și opozițiile dintre cele două planete s-au potrivit cu schimbările de deceniu, ele marcând începutul fiecărui deceniu. O conjuncție a avut loc în 1980, o opoziție-în 1990, o conjuncție în 2000, o opoziție-în 2010.

Jupiter and Saturn au intrat din nou în conjuncție pe 21 decembrie 2020, în Vărsător, deci cea mai mare parte din 2020 s-a scurs sub această influență. Ea a imprimat o atmosferă de așteptare intensă care pregătea o nouă eră, în timp ce multe dintre problemele trecutului au ieșit la suprafață pentru a fi rezolvate.

Să ne întoarcem la stelliumul nostru care va acoperi o perioadă destul de mare din motiv că Mercur, mesagerul nostru cosmic, este în mișcare retrogradă.

Deci, în loc să mergem spre semnul următor, ne vom întoarce pentru a ne întâlni cu fiecare dintre planetele menționate. Din acest motiv, toate aceste conjuncții ale planetei mentalului vor face din luna februarie o lună foarte concentrată pe mental. 

Dacă mergem și mai departe, această aglomerare de planete în Vărsător va duce la formarea unor cuadraturi cu Marte și Uranus în Taur.

Mintea noastră va fi foarte ocupată cu adaptarea la schimbările care vor apărea în jur. Vor exista, de asemenea, și blocaje produse de marea cuadratură dintre Saturn și Uranus. Aceasta va avea loc cu doar câteva zile înainte de intrarea lui Mercur în mișcare directă.


Va fi prima cuadratură a anului, dintre cele trei care vor avea loc în acest an.

Ea va avea loc între planeta schimbării și a modificărilor bruște(Uranus) și planeta structurii, a responsabilității (Saturn). Acesta este aspectul definitoriu al anului 2021. Pe perioada acestor fricțiuni între cele două forțe planetare, vom simți nevoia să ne reorientăm, să ne adaptăm rapid la inovații și la schimbările sociale. Vom fi martori ai unor căderi surprinzătoare ale multor structuri societale și chiar guvernamentale.

Chiar atunci când lucrurile vor deveni foarte intense în zona logicii, Soarele va intra în zodia Peștilor, pe 18 februarie, aducându-ne înapoi cu picioarele pe pământ. Peștii ne vor trimite în zona sentimentelor, a inimii. Vom simți această schimbare ca pe o gură de aer proaspăt și ca pe o mică pauză de logică și forțare a intelectului.

Momentul este și începutul unei perioade mai stabile în care cosmosul ne va permite să ne concentrăm pe o zonă mai detașată și mai senzuală.

Venus va intra în cuadratură cu Marte, pe 19 februarie. Dacă este folosită iscusit, această ciocnire între îndrăgostiții stelari ne va aduce înapoi la relații. Ne vor ajuta să inițiem conexiuni reale, bazate pe sentimente. Haosul creat de Marcur retrograd se va liniști. Planeta își va relua mișcarea directă, vom avea șansa să clarificăm ceea ce nu am înțeles bine sau să rezolvăm eventualele conflicte apărute.

Odată ajunși în ultima săptămână din februarie, totul va avea un cu totul alt farmec.

Vom fi la începutul zodiei Peștilor, viața va reveni la normal. Vom începe să simțim magia, aspectele pozitive și ritmul va fi mult mai relaxat.

Pe 24 februarie, Marte in Taur va trimite vibrații prietenoase lui Pluto, aflat în Capricorn, permițând transformărilor mai profunde să aibă loc. Vom începe să descoperim noi direcții către scopurile noastre. Venus va susține și ea atmosfera, trecând din Vărsător în Pești. Cu aceste două planete în semne compatibile-apă și pământ, creativitatea va reuși să se materializeze.

Cea mai scurtă lună a anului ne va aduce la final, o lună nouă în Fecioară.

Ea va forma un trigon cu Uranus și se va afla în opoziție cu Neptun, ceea ce va aduce vibrații deosebite. Vom resimți confuzie și deziluzii în această perioadă, dar vom reuși să ne adaptăm și să integrăm schimbărilor aduse de Uranus.

About Post Author

Optimized by Optimole