29 decembrie 2020-Lună nouă în Rac

Ultima lună plină din 2020 ne poartă pe apele dulci și line ale zodiei Racului, unde luna se simte ca acasă.

Această lună nouă ne conduce spre finalul acestui an, ajutându-ne să privim cu seriozitate spre ce a fost. Ne imprimă însă și inspirație pentru acțiune și imaginație, pentru viitorul colectiv și pentru evoluția noastră și a celorlalți.

Când Luna se află în semnul cardinal al Racului, ea aduce o atmosferă plină de emoție.

Ne atrage atenția la nevoile noastre și la ale celorlalți, ne face să privim atent în trecut, atât în cel apropiat, cât și la amintirile mai vechi și chiar la strămoșii noștri. Inteligența Racului ne aduce puterea de a fi deschiși la experiențe emoționale, fie că este vorba despre extaz, fie că e vorba de tristeți profunde sau orice alte sentimente.

Racul ne aduce curajul de a arăta partea noastră sensibilă lumii, ne dă puterea să știm când este cazul să ne deschidem și când este momentul să ne punem carapacea și să ne protejăm.

Luna plină ne arată unde și cu cine ne simțim în siguranță(sau în pericol), unde să ne protejăm sau să ne folosim instinctele de apărare.

Vom ști mai bine să comunicăm cu ceilalți pentru a ne împlini dorințele.

În mod special, acum, când am trecut prin această pandemie, este momentul să ne aplecăm mai mult spre grija pentru ceilalți, să primim și să dăruim grijă.

Relațiile vor fi mai bune între părinți și copii, în ceea ce privește relația cu cei mai în vârstă și cu comunitatea, în sensul larg.

Pe lângă prezența Lunii Noi în semnul Cancerului, vom avea și o altă configurație astrală de luat în seamă.

In primul rând, Luna și Soarele se află în Rac și respectiv în Capricorn. Chiron se află în cuadratură în Berbec. Chiron reprezintă rănile și procesele de vindecare, în timp ce o planetă numită Makemake se află în semnul Balanței. Planeta este numită astfel pentru că reprezintă conexiunea noastră cu natura.

Makemake ne inspiră un sentiment de profund respect pentru toate ființele și ne îndeamnă la protejarea naturii și a mediului.

Cu aceste două planete activate de axa lunară, se vor accentua sentimentele de nevoie acută de a ne ocupa de problemele mediului și vor spori conștientizarea impactului devastator pe care problemele mediului îl pot imprima asupra planetei.

Pe lângă asta, Venus în Săgetător se află în cuadratură cu Neptun din Pești. Vom simți, de aceea, că percepția noastră este orientată către mister, către zona visării și a imaginației, pentru a descoperi noi lumi și idei în anul care vine.

Ne putem acorda la frecvența naturii, la vasta sa ințelepciune pentru a simți importanța pe care o reprezintă miracolul vieții.

Uranus în Taur formează un trigon cu Luna, ceea ce ne face să descoperim noi metode de a comunica cu natura.

În ceea ce privește anul care vine, vom avea poate cel mai semnificativ aspect al acestuia, la începutul său. Saturn în Vărsător se va afla în cuadratură cu Uranus în Taur.

Această cuadratură va domina anul 2021 și chiar 2022. Această combinație va duce la destabilizarea sistemelor și structurilor care nu mai pot fi susținute și la descoperirea unor noi drumuri inovative care vor crea moduri noi de susținere a comunităților și a unor noi nevoi ale umanității.

Vom avea și forțe progresive la lucru prin Uranus care se va opune lui Saturn-cel care veghează la menținerea stării de fapt actuale.

Suntem, ca umanitate, în vârful unui salt evoluționist. Anul 2020 a fost unul emblematic pentru acest aspect, iar 2021 nu va fi cu mult diferit, din acest punct de vedere.

În timp ce această cuadratură va afecta toate zonele sociale, sistemele culturale și de putere, vom putea să descoperim și rolurile noastre individuale în acest context mai larg. Va trebui să fim deschiși la noile oportunități, la simțul nostru inovativ și la contribuția pe care o putem aduce comunității. Un lucru este foarte important, acela că atenția, resursele și puterea noastră vor trebui să fie puse în slujba cauzelor care sunt în armonie cu valorile noastre profunde și cu viziunea noastră cea mai personală asupra lumii.

In această perioadă în care ne odihnim după acest an foarte intens și încercăm să ne orientăm responsabilitățile către ceea ce va veni, este foarte important să reflectăm, să reconsiderăm și să ne acordăm spiritual. Ni se cere fiecăruia dintre noi să ne odihnim și să ne hrănim atât trupul, cât și spiritul cu ceea ce ne dorim pentru a simți că are sens, că este expresia a ceea ce ne dorim fiecare, în felul nostru unic și plin de însemnătate și adevăr.

Nu este momentul să stăm deoparte, este o vreme în care trebuie să spunem exact ceea ce credem cu sinceritate.

Pentru că intrăm într-un nou an, e bine să ne facem rugăciunile pentru pace în suflet și să vedem perioada care vine cu toată frumusețea, emoția și binele de care ne dorim să avem parte.

About Post Author

Optimized by Optimole