feng shui 2023

Sfaturi Feng Shui pentru anul 2023, anul Iepurelui

Iepurele simbolizează longevitatea, pacea și prosperitatea în cultura chineză. Câteva sfaturi de la maeștrii feng-shui pentru anul 2023, anul iepurelui de apă în astrologia chineză ne pot fi de folos.

Anul 2023 este Anul Speranței. Anul Iepurelui a început pe 22 ianuarie 2023 (Anul Nou Chinezesc).

Iepurele este descris ca fiind blând, liniștit, elegant, alert, rapid, abil, amabil, răbdător, foarte responsabil și fidel celor din jur. Există cinci tipuri de iepuri, inclusiv cele cinci elemente – Aur (Metal), Lemn, Apă, Foc și Pământ. Anul acesta este iepurele de Apă. Iepurele de Apă este cunoscut pentru faptul că este prietenos, flexibil și blând.

Creșteți-vă norocul purtând culorile norocului: albastru, verde și alb. Pentru a primi norocul în casa ta, adaugă tușe de albastru.

1: PENTRU DORMITOR

Feng shui dormitor

Este vital să aveți patul într-o poziție impunătoare. Ar trebui să puteți vedea ușa, dar nu ar trebui să fie îndreptată direct spre dumneavoastră. Îndepărtați dezordinea sau obstacolele din dormitorul dumneavoastră. În plus, scăpați de acvariile sau corpurile de apă din interiorul dormitorului tău. Apa are rolul de a difuza focul, ceea ce poate diminua pasiunea ta în dormitor.

2: PENTRU BUCĂTĂRIE

Aragazul trebuie să fie într-o poziție impunătoare, iar frigiderul trebuie să fie ordonat. Un amestec de apă și sare este recomandat pentru a curăța energia rea și a atrage energia bună. Consilierii Feng Shui recomandă să folosiți în bucătărie nuanțe de verde, albastru, alb, gri, galben și maro. De asemenea, puteți adăuga roșu, portocaliu sau inspirație. Indiferent ce se întâmplă, trebuie să evitați păstrarea obiectelor stricate.

3: PENTRU BAIE

Băile au cea mai mică sursă de energie. Prin urmare, trebuie să folosiți aici nuanțe deschise și calde, cum ar fi albastru deschis, albastru turcoaz, verde, piersică, roz, alb, alb cremos și galben. Este recomandat să îți decorezi baia cu oglinzi ovale și cu iluminare armonioasă.

Consilierii Feng Shui vă sfătuiesc cu tărie să nu folosiți lumini aspre suspendate. Mai presus de orice, trebuie să vă curățați frecvent băile în profunzime.

Feng shui își găsește rădăcinile în ideologia taoistă, care consideră că există câteva forțe în mediul înconjurător care trebuie optimizate. Aceștia au împărțit în linii mari lumea naturală în cinci elemente – foc, pământ, metal, apă și lemn. Filozofia Feng Shui se concentrează foarte mult pe amplasarea și prezența acestor elemente în spațiul de locuit pentru o viață prosperă și armonioasă.

Feng shui are mult de-a face cu formele, culorile, materialele și structurile care reprezintă aceste elemente. Pentru Anul Iepurelui, culorile norocoase sunt albastru azuriu, verde măr, roșu și alb perlat. Prin urmare, decorul Feng Shui ar trebui să le reflecte pe acestea, pe lângă elementele pe care le reprezintă.

Deoarece 2023 este Anul Iepurelui de Apă, conform zodiacului chinezesc, care este elegant, iubitor de pace, blând și adaptabil, se așteaptă să fie și anul vindecării.

Când vine vorba de a avea un Feng Shui bun, trebuie să aduci elementul pământ în casa ta, conform acestui animal zodiacal. Iar piatra prețioasă, jadul, te poate ajuta să canalizezi tot norocul în locuința ta.

O cameră bine luminată, aerisită și fără dezordine este ideală.

Se recomandă folosirea plantelor în ghiveci pentru a atrage chi-ul pozitiv al elementului lemn. Experții spun că ar trebui evitate tufele spinoase sau cactușii și că în spațiul de locuit pot fi păstrate plante cu frunze bine rotunjite.

Un alt sfat feng shui 2023 este să te asiguri că niciunul dintre obiecte de mobilier nu are spatele îndreptat spre uși și ar trebui să aibă marginile rotunjite. Același lucru este valabil și pentru sculpturile folosite în casă. Forma lor nu trebuie să fie ascuțită.

Feng Shui se concentrează pe un total de opt domenii pentru a îmbunătăți viața

Acestea sunt cunoscute și sub numele de zonele Bagua, care sunt – familia (Zhen), bogăția (Xun), sănătatea (Tai Qi), oamenii de ajutor (Qian), copiii (Dui), cunoștințele (Gen), faima (Li), cariera (Kan) și parteneriatele (Kun). Se recomandă să vă concentrați doar asupra a două sau trei dintre aceste domenii la un moment dat pentru a obține rezultate maxime.

În funcție de domeniile pe care le alegeți, trebuie încorporate anumite tipuri de materiale, forme și culori. De exemplu, dacă alegeți să îmbunătățiți zona familiei, trebuie să încorporați elementul lemn și să vă concentrați pe culorile verde, albastru și verde-vișiniu.

Dacă doriți să vă concentrați pe zona de bogăție, va trebui să folosiți un element de lemn similar, dar să includeți mai mult nuanțe de mov, deoarece această culoare simbolizează prosperitatea.

Renunțați la lucrurile vechi în 2023 și introduceți o vibrație calmă, investind în niște covoare bune, care sunt menite să aibă o forță de împământare

Se recomandă folosirea cu moderație a suprafețelor reflectorizante, cum ar fi oglinzile, deoarece acestea pot fi un punct de distragere a atenției.

Deoarece culorile anului sunt mai mult pe paleta mai moale, albastrul și verdele deschis ar trebui să funcționeze foarte bine în tandem cu Anul Iepurelui. Concentrează-te pe utilizarea mai multor dintre acestea sub formă de huse de pat, perne și cuverturi. De asemenea, tonurile pământului și folosirea ceramicii pot atrage energie pozitivă, ceea ce îți va face viața mai stabilă și te vei bucura de o sănătate bună.

Puteți amenaja un spațiu destinat relaxării, unde să aprindeți lumânări și să vă odihniți pentru a vă alunga tristețea

Știați că? Colțul din spate, în stânga de la intrarea în camera de zi, este considerat un colț al bogăției, motiv pentru care acest spațiu nu trebuie ignorat. O utilizare majoră a elementelor lemn și apă intră în joc aici. Plantele în ghiveci și o abundență de lumină naturală garantează prosperitatea. Materialele care trebuie folosite aici sunt lemnul, răchita, bambusul și plantele sănătoase.

About Post Author

Optimized by Optimole