sfaturi feng shui

Sfaturi simple Feng Shui pentru a-ți îmbunătăți viața

10 sfaturi pentru a aduce Feng Shui în casa și în viața ta

Această artă străveche nu trebuie să fie costisitoare, ea este accesibilă tuturor. Cu puțină voință de a face o schimbare și câteva cunoștințe despre Feng Shui, orice spațiu poate înflori. Iată cum te poți bucura de beneficiile Feng Shui:

1. Renunță la lucrurile foarte vechi sau care nu mai pot fi reparate

Energia se manifestă și în realitatea fizică, iar tot ceea ce avem consumă o anumită energie doar prin simplul fapt că încă le deținem. Lucrurile vechi, rupte, care scârțâie, precum și lucrurile care și-au depășit scopul, creează o energie incredibil de grea și stagnantă, lăsând puțin loc pentru acumularea de energie proaspătă, vie.

Lucrurile pe care le păstrăm sunt ca emoțiile sau gândurile. Când păstrăm ceea ce nu ne mai folosește, ne blocăm în trecut, stagnăm. Atunci când suntem capabili să renunțăm la astfel de lucruri, se creează spațiu pentru energie pozitivă ce poate aduce noi oportunități și experiențe.

2. Elimină dezordinea

Dezordinea nu numai că aglomerează spațiul, dar acumulează și o energie negativă. Când renunțăm la lucrurile pe care nu le folosim, facem loc pentru altele noi, dar și pentru oameni și energii proaspete în calea noastră. Dezordinea provoacă haos și atrage stres și suferință, de aceea este un teren fertil pentru anxietate și depresie.

Este foarte simplu să aplici această regulă Feng Shui: pur și simplu verifică dulapurile și renunță la toate acele lucruri care nu îți mai sunt de folos. Eliberând spațiul, permiți energiei bune să circule în interiorul casei. În acest fel, suntem capabili să îmbrățișăm mai ușor schimbarea, să fim gata de un nou început, să renunțăm la ceea ce nu ne mai aduce niciun beneficiu și pur și simplu să mergem în direcția potrivită, fără ca toate lucrurile și experiențele din trecut să ne tragă înapoi.

3. Repară lucrurile stricate

Ori de câte ori există o problemă, un obiect stricat în casă, există un potențial de pierdere a energiei, dar este și o sursă de stres. Prosperitatea noastră materială poate fi cu ușurință îndepărtată dacă, de exemplu, instalațiile sanitare din casa noastră nu sunt în stare bună, sau dacă lumina dintr-o încăpere nu mai funcționează. În Feng Shui, există credința conform căreia scurgerile de apă (probleme cu instalațiile sanitare) duc la pierderea banilor, iar dacă o încăpere este sumbră din lipsă de lumină (becuri arse), la fel va deveni și viitorul tău financiar.

4. Plante naturale pentru prosperitate

Crearea unui colț de bogăție este recomandat de specialiștii Feng Shui, deoarece este considerată o modalitate foarte bună de a invita abundența și prosperitatea în viața ta. Folosește ghivece cu plante naturale pe care să le plasezi în diferite colțuri din casa ta. Plantele pot ajuta la crearea unui mediu pozitiv și îmbunătățesc modul în care ne raportăm la bani, acestea transformă casa într-un adevărat magnet pentru prosperitatea financiară.

5. Finalizează proiectele neterminate

Feng Shui evidențiază faptul că orice am lăsat neterminat devine copleșitor și este asociat cu stres. Un proiect neterminat poate fi incredibil de demotivant. Dacă începi un proiect de amenajare a casei, abandonarea acestuia sau prelungirea termenului de finalizare creează acea stare de nerăbdare și nemulțumire care atrage după sine nefericire. Pentru a lăsa energia pozitivă să pătrundă în casă, asigură-te că îți faci timp pentru a termina proiectele începute.

Ametist

6. Folosește cristale Feng Shui

Se știe din timpuri străvechi că pietrele prețioase au o putere energetică aparte. Regii și împărații din toate timpurile purtau pietre prețioase și semiprețioase atât sub formă de bijuterii, cât și încrustate în haine, sceptre, accesorii sau piese de mobilier.

Conform Feng Shui, cristalele pot schimba complet energia din cameră. Sunt obiecte cu vibrații incredibil de ridicate care absorb și alungă orice fel de energie negativă. Datorită proprietăților lor vindecătoare, cristalele sunt binevenite în toate zonele importante ale casei tale și pot fi folosite pentru a crește și susține fluxul de energie, pentru a elimina energia toxică, aducând liniște în casa ta.

Fiecare cristal are propriile sale proprietăți specifice și poate servi ca un remediu puternic pentru orice spațiu. Dacă nu știi ce piatră să folosești pentru a introduce Feng Shui în viața ta, optează pentru cristale precum ametist sau cuarț.

Pietrele prețioase sunt incredibil de puternice în a debloca energia stagnantă, în a te proteja de vibrațiile joase, în timp ce cresc chi-ul pozitiv. De asemenea, și purtarea bijuteriilor cu pietre prețioase este deosebit de importantă. Află mai multe despre semnificația bijuteriilor cu pietre , pe www.miracole.info

7. Creează un spațiu sacru

Crearea unui spațiu special în care poți medita, scrie într-un jurnal sau pentru rugăciune este atât de necesară încât poate îmbunătăți foarte mult starea de spirit. Alege cu atenție un colț al casei tale care să rezoneze cu ceea ce îți propui să faci și să te inspire. Asigură-te că acest loc este confortabil, aerisit și adaugă câteva obiecte care îți plac și îți aduc bucurie. Lumânările parfumate, statuetele, cărțile, plantele sau cristalele te vor ajuta să profiți din plin de această zonă special creată pentru mindfulness.

8. Adu armonia în dormitor

Frecvent, dormitorul devine un spațiu de depozitare sau un spațiu de lucru și își pierde funcția principală, aceea de odihnă, relaxare și intimitate. Când locul de dormit devine foarte aglomerat, energia pozitivă se pierde, ceea ce duce la imposibilitatea de a te trezi bine dispus și relaxat.

Unul dintre cele mai importante principii utilizate în arta Feng Shui este cel al perechilor. În dormitor, acest lucru este esențial și poți face acest lucru prin alegerea obiectelor numai în pereche precum noptiere, veioze, perne, tablouri etc. De asemenea, pentru a asigura un flux optim al energiei chi și a-ți maximiza confortul în timpul somnului, alege lenjerii de pat din materiale organice precum bumbacul.

9. Fluidizează energia chi din bucătărie

Este important să acorzi o atenție deosebită bucătăriei, deoarece aceasta reprezintă unul dintre cele trei puncte energetice principale din casă (pe lângă baie și dormitor). Natura chi-ului din bucătărie ne afectează vitalitatea. Specialiștii în Feng Shui recomandă formele regulate, cu colțuri rotunjite, atunci când vine vorba despre mobilierul sau decorațiunile din bucătărie. Se spune că formele neregulate favorizează crearea unor puncte moarte ce obstrucționează curgerea energiei chi.

10. Acordă atenție intrării în casă

Probabil ai înțeles de-a lungul acestui articol că una dintre marile reguli Feng Shui este evitarea aglomerării cu lucruri inutile. Dezordinea din hol, în special din fața ușii de la intrare, afectează intrarea energiei pozitive în casă și în viața noastră. Energia este precum o apă curgătoare. Pentru a pătrunde în casa ta cu ușurință trebuie să înlături toate obstacolele din calea ei. Așadar, ai grijă ca intrarea în casă să fie în permanență curată și lipsită de obstacole de orice fel.

Când punem lucrurile în ordine în casa în care locuim, devenim mai atenți și la viața noastră. Arta Feng Shui ajută la crearea unui mediu echilibrat care ne permite să ne creăm viața pe care o dorim. Prin utilizarea acestor principii și prin schimbarea naturii chi-ului în spațiul în care locuim, casa noastră devine un mediu revigorant și sigur, care susține creșterea personală și invită abundența spirituală și materială în viața noastră.

About Post Author

Optimized by Optimole