MERCUR retrograd in Scorpion și Balanță, 14 octombrie – 4 noiembrie 2020

Pe 14 octombrie, Mercur este intră în retrograd în Scorpion și Balanță.

Pe 14 octombrie 2020, ora 4:05, ora României, Mercur iși incepe mișcarea aparent retrogradă de pe gradul 11:40 Scorpion.

El va termina această aparentă intoarcere in timp in data de 4 noiembrie, pe gradul 25:54 Balanță. 

Prima și ultima zi (14 octombrie si 4 noiembrie) a lui Mercur retrograd sunt de obicei zile provocatoare, se schimba traseul, ritmul.
O schimbare de ritm cosmic aduce cu ea de multe ori și confuzii, deci atenție mărită in aceste zile.

Influenta lui Mercur retrograd a inceput din 23 septembrie  când a trecut pentru prima dată peste gradul final al mișcării retrograde.

Perioada 23 septembrie-14 octombrie este considerata ca o perioadă de UMBRĂ. Este o perioadă in care energia lui Mercur poate pune in evidență anumite probleme ce trebuie reevaluate și rezolvate.

Astrologic, Mercur guvernează comunicarea, echipamentele de comunicare, de calcul, comerțul, fluxul de bani, instrumente financiare (carduri, bancomate).

Mercur guvernează și invățământul primar, transportul local (autoturisme, autobuze, biciclete, motociclete, etc.). El se ocupă cu relațiile cu frați, surori, rude, mătuși, unchi și veri, sistemul nervos central și periferic, călătoriile, șmecheriile.

Toate acestea, sunt in fișa postului astral al lui Mercur care la ora actuală deține o mare putere in viața noastră.

Mercur ne influențează foarte mult viata de zi cu zi, înotăm într-un ocean de lucruri conduse de Mercur, suntem la mâna acestui Zeu.

De aceea, perioada de retrogradare poate da peste cap comunicarea, instrumentele de comunicare.

Mercur retrograd face parte din fluxul vieții. Universul ne spune că există un timp pentru a iniția lucruri noi, pentru a merge mai departe și un timp pentru a reflecta la cele vechi. 

Mercur retrograd este de fapt un dar ceresc ce ne ofera ocazia de a reflecta, de a revizui și corecta greșelile făcute in trecut din grabă, neatenție.

Este o șansă de a reflecta și de a da o alta soluție corectă și in acord cu planul divin și nu cu cerințele noastre. 

Ori de câte ori Mercur este retrograd, oportunitățile nu lipsesc dar ele sunt legate de repararea unor erori din trecut.

Dacă fizic nu putem merge în trecut, energetic, o planetă retrogradă are capacitatea de a scormoni trecutul și ne spune “Repara aici!”. 

Mercur retrograd începe in semnul Scorpion(gradul 11:40) și ne transformă in detectivi. Ne vom intoarce incă o dată să investigăm o problemă aparent rezolvată.

Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce sunt la suprafață.

Mercur retrograd in Scorpion ne ajută să mergem dincolo de aparențe, acolo putem găsi răspunsurile de care avem nevoie.

Secretele, afacerile murdare devin vizibile in aceasta perioadă. Toate zonele de comunicare sunt afectate in special cele legate de lucruri ascunse, secrete, intâlniri intime, afaceri, credite, bănci, investigații, ocultism.

Resursele comune, afacerile, banii unor acorduri semnate, moștenirile, vor fi trecute prin microscopul lui Mercur. Conversațiile legate de cheltuieli sau investiții trebuie abordate cu un sentiment de maturitate. Stați departe de manipulări.

Pot fi multe  dezinformări in aceasta perioadă și de aceea, trebuie să fim mult mai atenți si vigilenți.

Scorpionul  este un semn plin de mistere, secrete de suflet, constrângeri, obsesii, tabuuri, emoții ascunse, Mercur retrograd poate scoate in lumină adevarul.

Tot Scorpionul ține de putere, control, manipulare, in consecință, pot apărea transformări importante in această sferă a puterii. 

Mercur retrograd in Scorpion ne ajută să cercetăm, să investigăm, să ajungem la adevăr. Căile obișnuite de comunicare pot cunoaște fel de fel de blocaje, comunicarea inuitivă, comunicarea suflet la suflet pot fi extrem de vindecătoare. 

Cu Mercur retrograd in Scorpion, un semn de apă, Universul ne cere să invățăm ceva nou. Despre felul in care ne vorbeste intuiția noastră și despre modul in care se manifestă intuiția in viața noastră.

Din 27 octombrie, Mercur re-intră in semnul Balanței. El devine “profesorul“ care  corectează o  relație, o lege, o căsnicie, o alegere greșită, o uniune greșită.

Ziua de  27 octombrie poate fi mai grea deoarece Mercur trece de la inceputul unui semn fix (Scorpion) la sfârșitul unui semn cardinal (Balanța). Energia lui este amplificată, deci, mare atenție !

Cum Balanța guvernează angajamentele, Mercur retrograd in acest semn va analiza, bruia sau binecuvânta orice angajament al sufletului.

Comunicarea in doi poate fi destul de grea, un cuvânt poate rupe o relație, un cuvânt poate da viață unei relații vechi.

Trebuie să știți că reuniunea nu va fi permanentă, nu cumpărați nici un inel !

Mercur retrograd este renumit pentru refacerea unei relații vechi dar este o magie in ton cu “n-a dansat decat o vară “.

Balanța vorbește despre dreptate, egalitate, justiție, compromisuri, diplomație. Mercur retrograd va aduce in atenția noastră toate aceste lucruri.

Cât este Mercur retrograd, cuvintele pot fi adevărate magii albe sau negre, deci incercați să fiți magicienii păcii și nu ai războiului.

Orice conexiune sănătoasă poate deveni mai sănătoasă, orice conexiune toxică  devine parca mai toxică, grea, de nevindecat.

Este momentul adevărului in relațiile de orice fel dar atenție, este un adevăr divin și nu un adevăr al nostru.

Rolul acestei perioade de retrogradare a lui Mercur este să rezolvăm conflictele, relațiile dezechilibrate. Totul merge către armonie, fără ea, viața relațională este grea.

About Post Author

Optimized by Optimole