Care este scopul existenței ?

Lumea de pe pământ este un spațiu de antrenament spiritual pentru suflet, iar evoluția spirituală este scopul și înțelesul vieții umane. Dumnezeu (Budha) a creat universul având ca obiective progresul și armonia, iar acestea ghidează evoluția sufletului uman. Budha a creat sistemul reîncarnării în această lume, din lumea spirituală, așa încât experiențele să poată fi infinite, pentru a ajunge cât mai aproape de divinitate.

Veniți pe pământ, o dată la câteva sute sau mii de ani, pentru a putea lucra cu diverse tipuri de oameni, în circumstanțe noi, pentru a vă cizela sufletul, din ce în ce mai mult. Viața pe pământ nu este plină, neapărat, de experiențe bune, dar chiar înainte de vă naște, veți ști acest lucru.

Ființele umane sunt copiii lui Dumnezeu(Budha)

Oamenii sunt ființe spirituale care au viață eternă și trec prin multiple încarnări (budhism). Sufletul uman s-a desprins din energia primordială, deci natura divină a acesteia se află în fiecare suflet.

Mintea este totul.

Oamenii sunt ființe spirituale, iar mintea este esența noastră. Ne antrenăm spiritual, pentru a ne cizela mintea și a ne întoarce în lumea spirituală, pe un nivel superior al minții și al conștienței. Orice se supune sistemului cauză-efect, deci dacă ne putem schimba gândurile și starea minții, relațiile umane, sănătatea și circumstanțele care ne asigură prosperitatea se vor schimba și ele. Cauzele suferinței și ale durerii nu sunt înafara noastră sau în lumea dinafară, ci sunt create de noi înșine. De aceea, e bine să reflectăm asupra propriilor noastre gânduri și să le corectăm prin propriul nostru efort.

Viața este o carte cu probleme care trebuie rezolvate

Fiecare dintre noi experimentează necazuri și perioade grele, acestea făcând parte din experiențele noastre în această lume. Am vrea, cu toții, să le evităm, dacă ar fi posibil. În procesul necesar rezolvării problemelor din viață, sufletul trece prin diverse experiențe și învață anumite lecții. Aceste experiențe sunt hrana necesară sufletului pentru a evolua.

Lumea este un teren de antrenament pentru spirit

Lumea este un teren de antrenament pentru suflet, fiindcă, aici, trecem prin experiențe pe care nu le-am putea experimenta în lumea spirituală. Planul spiritual este coordonat doar de legile vibraționale, deci numai spiritele care ating o anumită lungime de undă pot exista în același plan. În lumea spirituală, de unde venim pe pământ, există iubire, armonie și fericire, dar acestea nu oferă spiritului prea multe ocazii de a evolua. Atunci când sufletul ajunge în împrejurări adverse, se poate disciplina, își poate corecta tendințele greșite și poate progresa. Acesta e motivul din care periodic, ajungem aici, pe pământ, unde oamenii ale căror lungimi de undă nu sunt aceleași, se pot întâlni și își pot rafina sufletele. Lumea de pe pământ ne oferă întâlniri cu alte suflete pe care nu le-am fi putut întâlni în lumea spirituală.

Fiecare sulet desenează un plan de viață, înainte de naștere

Sufletele umane desenează un plan de viață, înainte de a veni pe pământ. Se spune că noi decidem, în avans, care este cel mai bun mediu pentru dezvoltarea noastră spirituală, cum ar fi: țara în care ne naștem, limba pe care o vom vorbi, familia în care ne vom naște, circumstanțele financiare, religia, educația și ocupația pe care le vom avea. Ne confruntăm, pe pământ, cu diverse relații sau necazuri, dar aceste lucruri sunt planificate de noi înșine. Când relațiile cu ceilalți sunt cauza suferințelor noastre, trebuie să ne amintim că noi am dorit acest lucru. Uneori, oamenii cred că soțul și soția nu se potrivesc, dar din perspectivă spirituală, este cea mai bună combinație pentru evoluția lor. Cei care devin un cuplu, se nasc unul pentru celălalt, pentru că vor avea de învățat din diferențele dintre ei.

Suferința, greutățile și dificultățile sunt ocazii de creștere

Odată ce suntem conștienți că viața este o carte de lucru, nu avem de ce să ne mai lamentăm ”de ce trebuie să trec prin asta ?”

În loc să ne plângem, e bine să considerăm orice lucru ca un mod de a învăța. Suferința este o ocazie de a reflecta asupra greșelilor pe care le-am făcut cu mintea și de a ne schimba. În asemenea momente este bine să fim conștienți de adevăr, de învățăturile pe care le primim și să practicăm meditația. Din trecerea prin suferință, ia naștere înțelepciunea. Înțelepciunea este adevăratul scop al vieții.
Dacă știm și înțelegem acest lucru, chiar și în greutățile și încercările vieții vom găsi un rost, fiindcă după ce vom trece de ele, vom fi mai înțelepți și mai evoluați.

About Post Author

Optimized by Optimole