12 lecții pe care ni le dă viața

Nu lua niciodată ce nu este al tău Când iei ceva ce nu-ți aparține, vei pierde acel ceva, mai devreme sau mai târziu. Dar ceea ce nu este al tău, nu va rămâne pentru multă vreme. Caută oameni și crează lucruri pe care le poți numi, cu adevărat, ale tale.

Nu te compara, niciodată, cu nimeni. Când ne comparăm cu cineva, pierdem din frumusețea noastră. Fiți fericiți pentru ceilalți. Lăsați-i să-și trăiasă visele și doriți-le ninele. Chiar dacă sunt pe același drum cu voi, competiția nu are mare rost. Concentrați-vă pe propriul succes. Cu cât faceți loc invidiei, animozității, amărăciunii sau frustrării, cu atât vă opriți din progresul personal. În momentul în care veți realiza că sunteți unici, veți începe să vă utilizați talentele către beneficiul maxim.

Există un moment anume pentru orice. Aveți răbdare. Analizați procesul, nu vă gândiți la rezultat. Verificați în interiorul vostru ce se întâmplă. Merg lucrurile încet, dar sigur în direcția dorită ? Învățați când să acționați și când să așteptați. Dacă vă păstrați mintea deschisă, vi se va arăta când și ce trebuie să faceți. Există un moment pentru orice și orice depinde de moment.

Păstați-vă karma curată. Karma nu este o forță malefică, un bumerang care aruncă faptele rele asupra voastră. Karma este memoria sufletului, a tuturor lucrurilor bune și rele la care v-ați gândit sau pe care le-ați făcut. Când adunați karma negativă, vă aruncați în cicluri de comportament nedorit. A vă păstra karma curată înseamă să nu provocați rău nimănui, indiferent dacă v-au făcut rău sau nu. Fiți atenți la acțiunile voastre și la impactul pe care acestea îl au asupra celorlalți. Acționați cu bună-credință, întotdeauna și veți fi victorioși.

Apreciați-i pe cei dragi. Să apreciezi nu înseamnă doar să iubești. Să apreciezi, înseamnă să măsori. Poți iubi pe cineva de la distanță, dar când apreciezi pe cineva, faci efort să fii lângă acea persoană. Aveți grijă de cei din jur atâta timp cât puteți. Viața are un fel curios de a îi face pe cei dragi să fie din ce în ce mai puțini, odată cu trecerea timpului. Îmbrățișați-o pe cei care fac parte din viața voastră, înainte de a rămâne doar cu amintirea lor.

Aveți grijă de voi. My Văd la mulți oameni tendința de a se autodistruge, într-o mai mică sau mai mare măsură. Poate fi vorba de stress cronic, poate fi un obicei nefast, lipsă de exercițiu, dar fiecare dintre noi se lasă pradă unui viciu care ne face mai mult rău decât bine. Lucrați pentru a vă prelungi viața, în loc s-o scurtați. Alegeți-vă plăceri simple. Râdeți mai des. Lăsați grijile în seama universului, nu sunteți făcuți să cărați lumea pe umerii voștri. Dacă nu aveți voi grijă de voi, cine să aibă ?

Acceptați ce nu puteți schimba. Rugăciunea serenității spune ”Doamne, dă-mi puterea să accept lucrurile pe care nu le pot schimba, curajul de a schimba lucrurile pe care le pot schimba și înțelepciunea de a face diferența între ele.” Când tolerezi lucrurile așa cum sunt și observi că ele se vor modifica în acord cu universul, atunci vei găsi serenitatea. Mintea și sufletul sunt în pace, când acceptarea face medierea între ele. Lăsați situațiile să se descurce în felul lor, natural. Indiferent ce vei face sau nu vei face pentru a influența lucrurile sau oamenii, totul se va încheia, la final.

Găsește-ți vocația. Fiecare dintre noi suntem meniți unui singur scop și dotați cu datele de care avem nevoie pentru a ne îndeplini misiunea. Poate fi să scrii, să dansezi, să descoperi sau să construiești. Oricarer ar fi scopul tău, este datoria sufletului să îl onoreze. O vocație este o chemare, iar atunci când acționezi după o chemare, slujba nu este doar o slujbă.  Munca devine o plăcere, fiindcă ești angajat din adâncul sufletului, îți hrănești sufletul cu tot ceea ce faci. Dacă ai aflat care îți este misiunea, lasă-te cu totul în realizarea ei(chiar dacă nu te răsplătește financiar), încearcă să o practici cât mai des posibil. Poți face muncă voluntară, poți avea un part-time job sau o poți face ca pe un hobby-orice este bun pentru a îți realiza destinul.

Nu lua nimic personal. PeopleOamenii ne vor jigni, din când în când, ne vor răni. Un parteenr care ne trădează ne va face să ne întrebăm dacă suntem destul de buni. Despre prietenul care ne-a înjunghiat pe la spate, ne vom întreba: Cum poate să-mi facă așa-ceva ? Dacă luăm lucrurile personal, nu vom face decât să ne învinuim pe noi înșine. Aduceți-vă aminte că oricine vă tratează cu răutate, este condus de propriile sale probleme nerezolvate și de propriile căutări interioare.

Controlați-vă emoțiile  Emoțiile noastre ne deosebesc de animale. În timp ce emoțiile sunt cel mai frumos element al ființei noastre, unele sentimente ne pot face rău. Deciziile luate în condiții extreme nu fac decât să meargă impotriva noastră. Nu vorbiți niciodată din furie și nu acționați disperat. Atunci când reușim să ne controlăm emoțiile, putem descifra ce este spre binele nostru cu adevărat.

Evoluați. Prima lege a universului este schimbarea. Ordinea naturală a lumii noastre ne învațî că speciile care nu evoluează, dispar. Cu cât mai mult ne place să ne protejăm prin confort, cu atât trebuie să ne forțăm să creștem constant și consistent. Alege un aspect al vieții care nu îți place. Stabilește-ți un orizont de timp în care vrei să rezolvi problema și ține-te de promisiune. După ce ai reușit să schimbi, reflectă asupra acelui lucru. Nu te-a făcut să te simți mai puternic ? Acum, ce altceva mai ai de îmbunătățit ? Fă progrese, câte unul, mereu.

Orice ajunge la pace. Life Viața vine în valuri de bucurie și mizerie, iar adevărul dulce-amar este că nu durează la infinit. Dar atunci când mergi pe un drum mai dificil, fii sigur că nu va dura o eternitate. Nici momentele fericite nu sunt eterne. Fii sigur, însă, că în orice, se ajunge la pace. Cu cât mai curând te confrunți cu provocările cu curaj și fără teamă, cu atât mai repede lucrurile se liniștesc și totul intră în normal.

Aceste 12 lecții sunt ale tuturor, le trecem prin experiențe individuale sau vedem pe alții trecând prin ele. Ceea ce este important este să înțelegem aceste lucruri și să ne ridicăm deasupra momentelor grele, pentru a nu fi nevoiți să cărăm aceeași greutate de două ori. Ce ne-a învățat, totuși, viața ?

About Post Author

Optimized by Optimole