Cum să găsești un partener care ți se potrivește

articol preluat din Revista Psychology Today

Cum să găsești un partener care ți se potrivește este întrebarea pe care oricine și-o pune, din când în când. Mai ales atunci când a încercat ceva care nu a funcționat așa cum se aștepta. Dar și atunci când visează să întâlnească partenerul perfect.

Găsirea unui partener cu care să-ți împărtășești viața poate fi un proces plin de speranță, dificil, interesant și provocator. Căutarea unui partener potrivit este considerată una dintre responsabilitățile principale ale vârstei adulte. Indiferent dacă abordarea este să flirtăm la coadă la o cafenea, să citim sute de profiluri online sau să cerem prietenilor sau familiei să ne aranjeze întâlniri, fiecare dintre noi dedicăm multe gânduri și energie pentru a ne împlini această dorință. Uneori, însă, pentru a găsi pe cineva cu care să ne simțim confortabil pentru tot restul vieții, poate fi necesar să ieșim cu mult în afara zonei de confort.

Legile atracției

Atracția este declanșată de factori biologici și de evoluție, dar poate fi și idiosincretică. Ne putem trezi că suntem atrași de mulți oameni, cel puțin într-un anume moment. Să aflăm dacă interesul nostru pentru cineva reflectă o infatuare temporară sau iubire adevărată este, de multe ori, o provocare. Cercetările arată că există câteva lucruri în comportamentul nostru și al celuilalt, care ne pot lămuri. Un prim indiciu că este ceva serios în legătura cu cineva este stresul. Dacă interacționăm cu cineva a cărui părere contează, ne face anxioși.

Cum se atrag oamenii unii pe ceilalți ?

Conform psihologiei evoluției, sunt câțiva factori ai atracției. Bărbații, de exemplu, sunt atrași de femei datorită fizicului. Dacă arată tinere și sănătoase, ei simt că ele pot fi fertile. Dar, în realitate, nu este nevoie să fii foarte atractivă pentru a-ți găsi un partener. Ci doar atractivă îndeajuns pentru a găsi un partener. Teoria potrivirii ne spune că partenerii de cuplu au cam același nivel de atractivitate. Căutăm, cu câteva excepții, oameni care ne seamănă.

Cât de repede ne dăm seama că suntem atrași de cineva ?

Cercetările arată că oamenii își dau seama, instantaneu, dacă un partener îi atrage sau nu. În studiile făcute asupra oamenilor care se întâlnesc rapid, bărbații sunt mai rapizi decât femeile în a-și identifica partenerii potențial atractivi și pot să dea mai rapid verdictul, bazându-se pe aspect.

Este adevărată dragostea la prima vedere ?

Este adevărat faptul că s-ar atrage contrariile ?

Cum să-ți găsești partenerul potrivit

Chiar și cei care au multe întâlniri și sunt deschiși față de alte persoane au greutăți în găsirea unui partener de drum lung. Cercetările spun că cele mai de succes cupluri se întâlnesc prin intermediul rețelelor sociale sau în timp ce fac o activitate în comun. Cuplurile cu mai puține legături sociale se hotărăsc mai greu să se căsătorească. Noutatea poate fi, de asemenea, un factor important pentru succesul unei relații. Cineva care te provoacă să faci activități pe care nu le-ai mai făcut, îți modifică părerea despre tine. Acest lucru face ca relația să rămână proaspătă pentru mulți ani.

La ce să fii atent atunci când cauți un partener ?

Găsirea unui partener poate începe cu atracția fizică, dar este personalitatea, cea care ține cuplurile împreună. Oamenii care sunt stabili emoțional și agreabili, au relații satisfăcătoare, pe termen lung. În primele zile ale unei relații, nu dăm importanță lucrurilor mai puțin favorabile. De aceea, experții ne sfătuiesc să nu ne grăbim să legăm relații prea repede și să discutăm în cazul unor conflicte.

Ar trebui să ne căutăm un suflet pereche ?

Oamenii care cred că există o persoană perfectă pentru ei, adică un suflet pereche, se vor chinui mult să găsească dragostea. Când cineva consideră că partenerul trebuie să fie perfect, pot să încheie relații care au șanse de succes, din cauza unor conflicte minore. Cei care cred că dragostea este o călătorie și că relațiile au suișuri și coborâșuri, au mai multe șanse să găsească satisfacția.

Cum ne fixăm la un partener ? We Commit

Decizia de a ne căsători sau de a ne fixa cu un partener, în mod mai puțin formal, dar cu aceeași semnificație, este cel mai important pas pe care cuplurile îl fac. Dacă cineva crede că o persoană nu poate cunoaște o alta pe de-a-ntregul, vor avea probleme să se fixeze. Dar când partenerii simt că sunt devotați unul celuilalt și își exprimă aceste sentimente, mai ales cei mai puțin conștienți, pot merge mai departe cu încredere și cu speranță.

Cum pot ști dacă relația mea are șanse să reziste ?

Să știi dacă sentimentele sunt reciproce în cuplu este destul de dificil. Dar cercetările arată că sunt anumite semne sigure pentru dezvoltarea unei relații. Acestea sunt inițierea comunicării mai des, folosirea cuvintelor ”noi” mai des decât ”eu” în conversație. Dacă nu ai îndoieli în privința faptului să vrei să petreci timp cu cineva și gesturile de afecțiune ca ținutul de mână, îmbrățișările și să stai împreună cu cineva.

Cum știu cuplurile că au găsit iubirea ?

Dragostea e greu de definit, deși experții cred că este un amestec de pasiune, intimitate și loialitate, cele trei aspeecte care sunt cunoscute ca fiind rețeta dragostei. Pentru a ști unde te afli și dacă este dragoste, tot experții te sfătuiesc să îți pui întrebărie. Cât de des mă gândesc la această persoană ? Mă bucur când o văd ? Cât de bine mă cunoaște ? Mă simt responsabil pentru ea ? Sunt cu totul cucerit de această persoană ?i

About Post Author

Optimized by Optimole