Suflet, spirit și chakre


Schemele publicate în unele cărţi, arată că inima spirituală s-ar afla undeva în zona stomacului, părere acceptată de autori incompetenţi.

Nimic nu arată însă că cineva care îşi antrenează zona stomacului prin diverse tehnici, își descoperă abilitatea de a iubi cu cordialitate.

În realitate, inima spirituală se află în centrul toracelui şi continuă să se extindă în sus.

În primele secole de creştinism, mulţi căutători spirituali au folosit metoda numită Rugăciunea la Isus pentru a dezvolta acest organ subtil.

Au început prin a repeta anumite variaţiuni pe tema rugăciunii la Isus, iar la un moment dat, au descoperit că această rugăciune a coborât cumva din zona capului în cea a toracelui și instantaneu au simțit că un ceva numit iubire, chiar există.


Din acel moment, vieţile lor s-au schimbat în mod esenţial.

În secolele următoare, metoda a fost uitată. În ortodoxia rusă, de exemplu, s-a răspândit ideea că secretul rugăciunii la Isus a fost pierdut.

Folosind însă metode ştiinţifice, poate fi descoperit secretul deschiderii inimii spirituale şi folosi aceste tehnici care să le permită celor dornici să atingă această experienţă.

Dumnezeu este iubire, iar pentru a ne apropia de el şi a deveni parte din el, trebuie să devenim iubire, spun oamenii.

Cineva ar putea spune asta în alt fel : iubirea este conştiienţa universală, creatorul este Anahata Universală, Inima Spirituală Absolută care este mereu umplută de căutătorii spirituali din toate planetele universului care vor să atingp perfecţiunea şi să se contopească în aceasta.

De aceea, drumul fiecăruia către realizarea spirituală implică dezvoltarea personală, ca fiinţă spirituală, în primul rând. 

Celelalte calităţi ale conştiinţei individuale(sufletului) sunt considerate auxiliare, suplimente ale
funcţiilor inimii spirituale şi contribuie la realizarea corectă a acesteia.

În tradiţia chineză, chakra anahata este numită danţianul de mijloc. Este localizată în centrul organismului uman. Alte două suplimente danţiene susţin dezvoltarea acesteia: danţianul inferior susţin prin energie, iar danţianul superior susţine funcţia intelectuală.

Danţienele sunt alcătuite din chakre. Fiecare chakră are un rol în viaţa organismului.

Danţianul superior conţine trei chakre : sahasrara şi ajna sunt responsabile de funcţia intelectuală, în timp ce vishuda (care o secondează pe anahata) se ocupă de aprecierea estetică.

Danţianul de mijloc conţine o singură chakră-anahata.

Danţianul inferior este compus din trei chakre, reprezentând planta puterii organismului. 

Chakra lui superioară-manipura-este localizată în abdomenul superior-în regiunea plexului solar şi a organelor digestive: stomac, pancreas, ficat, o parte din tractul intestinal.

Printre alte funcţii, aceasta se ocupă cu acumularea energiei derivate din mâncare.

Dacă o persoană are sau nu energie, depinde de chakra manipura.

Prin metode speciale de curăţare şi dezvoltare a chakrei manipura, se pot elimina somnolenţa şi  lenea, precum şi excitabilitatea patologică, iritabilitatea şi neastâmpărul.

Altă chakră din danţianul inferior-svashistana-se află în partea inferioară a abdomenului.


Ea este responsailă de funcţia reproductivă şi de generarea emoţiilor legate de ea.

În timp ce manipura se ocupă de asigurarea activităţii normale a organismului, svadhistana este responsabilă de un anume grad de rafinament.
Una dintre emoţiile cele mai importante în începutul căii spirituale-tandreţea cu coloratură sexuală-este experimentată datorită interacţiunii dintre svadhistana şi anahata.

Cele mai subtile emoţii pot fi experimentate în timpul comunicării cu copiii sau în timpul fenomenelor naturale pure : răsăriturile şi amurgurile primăverii.

Când organismul este prea plin de emoţii subtile, aceste energii se adună într-o rezervă conectată cu chakra inferioară-muladhara.
Energia acumulată aici este cunoscută sub numele de kundalini.
Această rezervă este cea mai importantă rezervă energetică a organismului. Ea este acumulată şi păstrată de la o încarnare la alta.
În momentul în care sufletul este îndeajuns de matur şi apar circumstanţele necesare-aceasta contribuie la începerea călătoriei sufletului către divinitate şi la contopirea conştiinţei individuale cu cea Primordială. 

Kundalini este energie de tip Atmic, identică din punct de vedere al nivelului subtil cu conştiinţa primordială.

Aflându-se în stadiu de arhivă(pentru a face o paralelă cu computerul), kundalini se află nu în corpul fizic, ci înafara sa. Ea nu are legătură cu coccisul(aşa cum spun diletanţii în yoga) şi nu se poate pune în mişcare prin dansuri sau alte extravaganţe de acest tip, care pot fi chiar dăunătoare.

Există anumite metode spirituale care permit unei persoane să combine toate cele trei chakre inferioare într-un singur bloc numit hara.
Din acest moment, creşterea inimii spirituale începe să fie susţinută de un flux de energie din această zonă.
Datorită acestei surse de energie, persoana câştigă abilitatea de a-şi extinde inima spirituală dincolo de corp, la nivelul planetei, al galaxiei, al întregului univers şi …mai departe.

Nu există chakre bune sau rele, aşa cum ignoranţii susţin aberant în publicaţii neverificate.

Toate chakrele sunt dezvoltate-în termeni structurali şi funcţionali-pentru a-şi împlini la maxim funcţiile.

Dar cea mai importantă chakra, căreia trebuie să-i dăm cea mai mare importanţă este anahata chakra-cea care îndeplineşte funcţia iubirii.

About Post Author

Optimized by Optimole