Intenții pentru noul an 2020

Noul an 2020 a început de ceva vreme. Este momentul de început al unei noi decade. Iată cum ne putem concentra energia pentru a obține o transformare autentică.

Cum să formulăm intenții care să aibă rezultate ? Cum putem să emitem intenții care să aibă însemnătate personală, profundă ? Care să aibă puterea să provoace schimbări în gânduri, acțiuni și emoții, pentru a produce progresul ?

Ce sunt, de fapt, intențiile ?

Intențiile sunt declarații despre ceea ce ne dorim și intenționăm să fim, în mod conștient. Despre ceea ce vrem să experimentăm în perioada următoare.

Ce este o intenție ? Este o promisiune pură, clară, decisivă care crează procesul de aliniere a întregii ființe și vieți acestei intenții. Când reușești să fii clar, ferm și decis în legătură cu intenția ta, este ca și cum ai fi dat un ordin universului pentru a crea ceea ce dorești. Gândurile, credințele și chiar elementele relațiilor, ale vieții de zi cu zi, dacă nu sunt în rezonanță cu intențiile noastre, vor începe să devină din ce în ce mai puțin confortabile și să se încheie, indiferent dacă sunteți conștienți de motive sau nu.

Intențiile sunt mai mult promisiuni decât dorințe. Intențiile sunt mai puțin specifice, rigide și mai puțin capabile de a duce la atașamente nesănătoase cu rezultatele. Pentru a stabili intenții frumoase, eficiente, este nevoie de practică spirituală și de strategii practice.

1. Poți formula o intenție puternică, dintr-un loc în care nu dispui de putere

Probabil ați auzit de un milion de ori că lucrurile pe care te concentrezi, cresc. Dacă începi să formulezi intențiile gândindu-te la lucrurile pe care nu le-ai reușit în 2019, vei crea mai multe eșecuri.

Pe de altă parte, dacă reușești să stabilești intenții după ce ai sărbătorit tot ce ai învățat, câștigat și experimentat în anul care a trecut, vei reuși să aduci mai multe astfel de experiențe în anul care vine.

Așa că, înainte de a stabili viziunea sau intenția pentru anul 2020, metabolizați anul care a trecut, așa cum corpul vostru metabolizează hrana. Luați un jurnal și, în liniște, notați ce anume vreți să lăsați în urmă, la ce vreți să renunțați.

După ce ați făcut asta, acordați-vă un timp pentru a savura, mesteca sau digera evenimentele și experiențele bune și atrage astfel mai multe astfel de momente.

Apoi, descoperă ce ai câștigat. Scrie-le prietenilor care au fost alături de tine, spune-le ce sărbătorești și adu-ți aminte cât de frumoasă este viața ta, deja.

2. Stabilește-ți intenții care sunt un stretch, nu o luptă

E bine să-ți lași ghidul interior să fie creatorul intențiilor tale. Uneori, însă, este greu să auzi glasul interior. Asta, din cauză că de cele mai multe ori, lăsăm ghidul interior să fie acoperit de vocea critică, de norme culturale ca banii și statutul social și ne interesează ce trebuie să facem sau felul în care ne judecă cei din jur.

Atunci când formulăm o intenție din frică, bazându-ne pe opinia celorlalți sau pentru a ne dovedi valoarea, începe lupta emoțională.

Scopurile noastre trebuie să fie daruri minunate pe care vrem să ni le facem nouă înșine.

Intențiile se simt ca un fel de stretch care ne ajută să ajungem puțin mai departe decât suntem acum. Nu trebuie să le simțim ca pe o luptă.

Trebuie ca ceea ce ne dorim să fie ca un dar pe care ni-l facem nouă.

Intențiile bine croite ne dau din ce în ce mai multă energie, cu cât mergem mai departe, deși necesită muncă și efort. Dacă intențiile ne fac să ne simțim obosiți sau să luptăm cu ceva, înseamnă că nu suntem pe drumul bun.

3. Intențiile corecte se concentrează pe ce ne dorim și nu pe cum vom obține ce ne dorim

Cel mai important punct al formulării intenției este ca aceasta să fie aliniată cu toate componentele ființei noastre interioare și să ne facă la nivel sufletesc să vrem să mergem mai departe. Când transformăm intențiile în planuri sofisticate, super logice, devine greu, pare că totul va merge greu și că nu suntem gata pentru a face asta.

Amintiți-vă: la ce vă gândiți, va crește. Vă concentrați pe dorințele voastre ? Acestea vor deveni realitate. Vă concentrați pe problemele care pot apărea ? Și ele vor crește și vor deveni realitate.

Dacă simțiți o chemare pentru ceva și credeți că nu sunteți capabili să obțineți, că nu aveți tot ce vă trebuie ca să ajungeți acolo…amintiți-vă ! Sunteți exact acolo unde trebuie să fiți, veți ajunge exact unde trebuie să ajungeți, în acord cu vocea voastră interioară. Faceți pași spre unde doriți să ajungeți, nu vă gândiți prea mult la planul de acțiune, vă consumați energia degeaba.

Dacă aveți intenții și vă bazați pe ghidul interior, veți fi destul de relaxați cât să puteți vedea toate oportunitățile și căile naturale pe care intenția voastră vi le deschide și pe care puteți merge pas cu pas.

Iată câteva intenții bine croite, pe care le puteți lua drept model:

  • Voi reuși să dorm câte 7 ore pe noapte și să merg pe jos 10 000 pași pe zi, pentru a mă simți bine în corpul meu. Dacă nu voi reuși într-o zi, voi începe din nou în ziua următoare.
  • Voi observa oportunitățile care să-mi aducă abundență și asta va duce la o creștere constantă a veniturilor mele, natural, în moduri minunate.
  • Îmi voi dărui pauzele de care am nevoie, atunci când am nevoie, pentru a mă recalibra, încărca și investiga ceea ce simt, cu bunătate și compasiune.
  • În fiecare zi și în fiecare săptămână, voi evalua calendarul și voi scoate din el tot ceea ce mă face să mă simt apăsat, prins sau constrâns în vreun fel, fiindcă voi avea puterea să fac acest lucru.
  • Intenționez să mă văd cu prietenii care mă plac, cel puțin o dată pe săptămână, pentru a face ceva frumos sau artistic.
  • Mă voi mișca cu 10% mai încet, de câte ori voi putea, în acest an. Nu este niciun loc mai bun în care m-aș putea afla decât acela în care mă aflu chiar acum.

Acum, luați jurnalul și scrieți !

About Post Author

Optimized by Optimole