Păpușa de cârpă de John Welsh, după Gabriel Garcia Marquez

 • Dacă pentru o clipă Dumnezeu ar uita că sunt o marionetă din cârpă și mi-ar dărui o bucațică de viață, probabil că n-aș spune tot ceea ce gândesc, însă în mod categoric aș gândi tot ceea ce zic.

  Aș da valoare lucrurilor, dar nu pentru ceea ce valorează, ci pentru ceea ce semnifică.

  Aș dormi mai puțin, dar aș visa mai mult, înțelegând că pentru fiecare minut în care închidem ochii, pierdem șaizeci de secunde de lumină.

  Aș merge când ceilați se opresc, m-aș trezi când ceilalți dorm. Aș asculta când ceilalți vorbesc și cât m-aș bucura de o înghețată cu ciocolată!

  Dacă Dumnezeu mi-ar face cadou o bucațică de viață, m-aș îmbrăca foarte modest, m-aș întinde la soare, lăsând la vederea tuturor nu numai corpul, ci și sufletul meu.

  Dumnezeul meu, daca aș avea o bucățică de viață…

  N-aș lăsa să treacă nici o zi fără să le spun oamenilor pe care îi iubesc că îi iubesc.
  Aș convinge pe fiecare femeie sau bărbat spunându-le că sunt favoriții mei și aș trăi îndrăgostit de dragoste.

  Oamenilor le-aș demonstra cât se înșeală crezând că nu se mai îndrăgostesc când îmbătrânesc, neștiind că îmbătrânesc când nu se mai îndrăgostesc!

  Unui copil i-aș da aripi, dar l-aș lăsa să învețe să zboare singur.

  Pe bătrâni i-aș învăța că moartea nu vine cu bătrânețea, ci cu uitarea.

  Atâtea lucruri am învățat de la voi, oamenii… Am învățat că toată lumea vrea să trăiască pe vârful muntelui, însă fără să bage de seamă că adevarata fericire rezidă în felul de a-l escalada.

  Am învățat că atunci când un nou născut strânge cu pumnul lui micuț, pentru prima oară, degetul părintelui, l-a acaparat pentru totdeauna.

  Am învățat că un om are dreptul să se uite în jos la altul, doar atunci când ar trebui să-l ajute sa se ridice.

  Spune întotdeauna ce simți și fă ceea ce gândești.

  Dacă aș ști că asta ar fi ultima oară când te voi vedea dormind, te-aș îmbrățișa foarte strâns și l-aș ruga pe Dumnezeu să fiu păzitorul sufletului tău.

  Dacă aș ști că asta ar fi ultima oară când te voi vedea ieșind pe ușă, ți-aș da o îmbrățișare, un sărut și te-aș chema înapoi să-ți dau mai multe.

  Daca aș ști că asta ar fi ultima oară când voi auzi vocea ta, aș înregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o dată și încă o dată până la infinit.

  Daca aș ști că acestea ar fi ultimele minute în care te-aș vedea, aș spune te iubesc.
  Nu mi-aș asuma, în mod prostesc, gândul că deja știi.

  Întotdeauna există ziua de mâine și viața ne dă de fiecare dată altă oportunitate pentru a face lucrurile bine, dar dacă greșesc cumva și ziua de azi este tot ce ne rămâne, mi-ar face plăcere să-ți spun cât te iubesc, că niciodată nu te voi uita!

  Ziua de mâine nu-i este asigurată nimănui, tânăr sau bătrân. Azi poate să fie ultima zi când ii vezi pe cei pe care-i iubești.

  De aceea, nu mai aștepta, fă-o azi, întrucât dacă ziua de mâine nu va ajunge niciodată, în mod sigur vei regreta ziua cand nu ți-ai făcut timp pentru un surâs, o imbrățișare, un sărut și că ai fost prea ocupat ca să le împlinești o dorință.

  Să-i menții pe cei pe care-i iubești aproape de tine, spune-le la ureche cât de multă nevoie ai de ei, iubește-i și tratează-i bine, ia-ți timp să le spui îmi pare rau, iarta-ma, te rog și toate cuvintele de dragoste pe care le știi.

  Nimeni nu-și va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.

  Cere-i Domnului tăria și înțelepciunea pentru a le exprima.

  Demostrează-le prietenilor tăi cât de importanți sunt pentru tine !

About Post Author

3 thoughts on “Păpușa de cârpă de John Welsh, după Gabriel Garcia Marquez

 1. tot ce ai postat reprezinta un pur adevar ,si toti trebuie sa sinem seama ca univerul este plin de energii care mai decare ne benefice nuoa insine daca toti oamenii ar arata un pic de afectiune si tandrete omenirea ar avea de cistigat toti am avea o vibratie pozitiva

 2. Si totusi, viata isi urmeaza cursul, iar ziua de maine, poate fi incantatoare. Viata iti da uneori(nu de fiecare data)si o a doua sansa, chiar si o a treia. Unele lucruri nu se termina cu adevarat, niciodata, ci doar iau o pauza, din cand in cand… Ar fi bine sa ne-ncredem in aceasta papusa, pentru ca noi, fiecare, avem aceasta bucatica de viata…

 3. cine ma poate ajuta,sa-mi spuna ce semnifica motivul muntelui in aceasta poiezie?

Comments are closed.

Optimized by Optimole