7 reguli pentru a-ți atinge scopurile vieții

Indiferent dacă definiția succesului este pentru tine o căsnicie fericită, un cont sănătos la bancă sau faimă internațională și adularea mulțimilor, trebuie să stii că suntem cu toții motivați de ambiție într-un anume grad, întrebarea care rămâne fiind ”cum să atingem succesul ?”

Adevărul este că răspunsul nu e deloc simplu, dar sunt multe artificii pe care le putem folosi pentru a-ți îmbunătăți șansele de a avea succes în viață. Iată o listă de șapte secrete pe care le poți folosi pentru a-ți mări șansele de a avea succes în viață, primite de la unii dintre cei care au reușit în stil mare.


1. Nu lăsa respingerea să îți stea în cale.

Autoarea seriei Harry Potter , JK Rowling este , probabil, cea mai fainoasă scriitoare din lume, dar dacă n-ar fi avut curajul să-și mențină convingerile la începutul carierei sale, lucrurile ar fi stat cu totul altfel. Seriile Potter s-au vândut în peste 400 milioane copii la nivel mondial, de la prima carte lansată în 1997, dar acest volum a fost respins de 12 ori înainte ca un editor să fie de acord să o publice. Odată lansată, cartea nu s-a vândut așa de bine, unul dintre primii jurnaliști care a primit-o, când i-a luat un interviu lui Rowling, a aruncat-o la gunoi. Această copie valorează, acum,
50 000 lire sterline la orice licitație ! Pentru a o cita pe Rowling, ”Chiar dacă am găsit succesul, puteam să nu am determinarea să îl găsesc în singurul domeniu căruia simțeam că-i aparțin.


2. Investește în tine !

Un recunoscut om de afaceri și filantrop Warren Buffet spunea odată, ”cea mai bună investiție pe care o poți face, este în propriile tale abilități ” Lucrând continuu pentru a te îmbunătăți pe tine însuți prin a învăța lucruri noi și infomații noi, te vei situa într-o poziție mult mai bună de a câștiga ceea ce vrei să câștigi. Unii dintre cei mai mari sportivi au pus succesul mai prejos decât pasiunea lor pentru a deveni mai buni-numai dacă priviți la superstarul Cristiano Ronaldo, nu place tuturor, dar este unul dintre cei mai dedicați sportivi ai tuturor timpurilor și, regulat, la anumite perioade de timp, culege roadele eforturilor sale pe teren.


3. Învață din greșeli !

De-a lungul drumului către succes, pot exista mai multe piedici-este important să nu le lași să te încetinească. Orice greșeală faci, este o ocazie de a învăța ceva, de a recunoaște și accepta erorile, să te asiguri că ele nu se vor repeta, ci că au fost doar un mod de a-ți netezi calea spre succes. Einstein spunea succint: ”Nebunia înseamnă să faci mereu și mereu același lucru și să aștepți rezultate diferite. ”


4. Nu-ți fie teamă de un pic de muncă grea

Dacă vrei o probă în favoarea acestui sfat, uită-te la Bill Gates, creatorul Wondows și unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din lume. Creatorul Windows a crezut întotdeauna că succesul necesită muncă din greu și a dezvăluit că după ce a împlinit 20 ani, nu și-a luat nicio zi liberă, pentru că punea compania pe picioare. Foarte simplu: cu cât mai mult efort pui, cu atât rezultatele vor fi mai bune-cum a spus și vedeta NFL Vince Lombardi ”Prețul succesului este munca grea”. Nu poate fi mai simplu de atât.  


5. Îndrăznește să fii excepțional !

Walt Disney a știut doar câteva lucruri despre ce însemnă să-ți trăiești fanteziile, dar a animat unele dintre poveștile cele mai dragi omenirii, deci când spunea ”dacă poți să visezi ceva, atunci poți face acel ceva”, spunea adevărul. Să visezi puțin îți reduce capacitatea de a face greșeli, dar ce mare om de afaceri a vrut vreodată puțin ? Dacă ești pasionat de un proiect și crezi în el, există toate motivele să crezi că îți vei atinge scopurile. Trebuie doar să știi că ele sunt mai aproape decât crezi !


6. Fii pro-activ !

Nu e o surpriză pentru nimeni că Richard Branson a avut o atitudine de tipul ”ridică-te și fă”, omul care a creat cartelul Virgin, s-a cufundat în afaceri, muzică, media și politică toată viața sa, ca să nu mai vorbim de călătoriile în spațiu, caritate și recorduri vechi. Multimilionarul a vorbit de multe ori despre felul său energetic de a trata viața, ca fiind cheia succesului: ”ieși în lume și fă lucruri, nu îi privi pe ceilalți cum le fac, nu te uita la televizor!”. În era modernă este foarte ușor să adopți o atitudine pasivă în fața vieții, dar dacă vrei să faci lucruri mari, este bine să te și apuci de ele !


7. Angajează-te în pasiunile tale !

În definitiv, dacă vrei să ai succes, e bine să ai grijă de ce faci, dacă ești un ambițios, privește atent în jur și găsește lucrurile care îți plac și care te fac să crezi în ele, tocmai această pasiune te va ajuta să îți atingi scopurile !.”Doamna cîntecului ”, Ella Fitzgerald spunea odată: ”Nu înceta să încerci să faci ceea ce vrei cu adevărat să faci. Cînd există dragoste și inspirație, nimic nu poate să iasă prost !”

About Post Author

Optimized by Optimole