Britanicii vor să salvăm Băile Herculane ! Românilor nu le pasă ?

„Oameni din înalta societate din Europa veneau aici, la Herculane, să facă o baie în apele vindecătoare. Această clădire era opulentă, magnifică și era cunoscută în toată Europa ca locul unde mergi să te vindeci. Acum, uită-te la ea! Din păcate, a fost vândută de către stat unor grupuri de interese, după ce a fost transformată într-o clădire demolată și părăsită, pentru care nimeni nu avea bani să o reabiliteze. Statul a luat clădirea înapoi, dar nu a mai putut cumpăra și pământul pe care stă clădirea, așa că nu o pot atinge și oricum nu au fonduri necesare pentru restaurare. Între timp, guvernul nu face nimic, nici nu a făcut 20 de ani până acum, și este păcat că e lăsată să putrezească. Nici nu se încearcă măcar salvarea ei. Noi am venit aici, în 2012, când filmam «Wild Carpathia» și, pentru că filmul a fost sponsorizat de către guvern, episodul respectiv a fost scos pentru că au zis că e rușinos și nu voiau să fie menționat și arătat, le era rușine, așa cum trebuie să le fie”, a spus Ottley, potrivit activenews.ro.
Jurnalistul din Marea Britanie a făcut apel la salvarea unui patrimoniu extraordinar al Europei, făcând referire la o clădire.
„Această clădire trebuie să fie salvată, pentru că nu este doar o clădire importantă din România, ci din Europa. Dacă nu se face nimic, în câțiva ani va cădea și vom pierde o comoară de neprețuit. Acesta este patrimoniul vostru, oameni buni, și este ceea ce guvernul face sau mai bine zis nu face cu el. Dacă vă pasă, haideți să facem ceva în sensul asta. Haideți să facem o campanie, haideți să-i determinăm pe oameni să reacționeze până nu este prea târziu”, a mai transmis Charlie Ottley.

About Post Author

Optimized by Optimole