Feng shui pentru dormitor

Sfaturi Feng Shui pentru dormitor in 2022

Dormitorul reprezintă spațiul din locuința ta dedicat odihnei, relaxării și timpului personal, de aceea este bine să cunoști câteva principii feng shui pentru dormitor.

Acesta este un sanctuar privat, atât locul în care îți începi fiecare dimineață, cât și cel la care revii de fiecare dată la finalul zilei. De aceea, principiile Feng Shui sunt deseori preluate de designeri în cazul amenajării dormitoarelor, fiind personalizate în funcție de preferințele fiecărui client în parte.

În amenajarea interioară bazată pe Feng Shui, aspectul esențial este păstrarea echilibrului între designul camerei și funcționalitatea pe care aceasta o are în locuință.

Dacă livingul reprezintă centrul mișcării, circulației și socializării, dormitorul este, în esență, spațiul dedicat recreării, odihnei și reîncărcării energetice. 

Astfel, principiile Feng Shui aplicate în amenajarea acestei camere au ca scop final echilibrarea și armonizarea energiilor din locuință, pentru a promova și a cultiva aceste valori. Iată care sunt aspectele principalele care pot influența în mod pozitiv fluxul energetic al dormitorului.

Poziționarea patului pentru armonizarea energiei

Patul reprezintă elementul central în amenajare, conform principiilor Feng Shui în dormitor. Acesta este atât locul intimității și al echilibrului energetic, cât și spațiul dedicat exclusiv odihnei și reîncărcării. În timpul somnului, devii mult mai receptiv vibrațiilor energetice care te înconjoară. Astfel, patul este responsabil atât pentru echilibrarea energiei chi, care te definește, cât și pentru armonizarea vibrațiilor dintre tine și mediul în care trăiești.

Alegerea patului potrivit remediilor Feng Shui este, prin urmare, esențială pentru echilibrarea fluxului energetic în spațiul dormitorului. Această piesă de mobilier trebuie să fie, în mod ideal, în concordanță atât cu designul general al camerei, cât și cu scopul pe care îl îndeplinește în acest context.

Astfel, patul ar trebui să fie fabricat din materiale de origine naturală, precum lemnul sau pielea, pentru a facilita circulația energiei chi.

Pe lângă materialele utilizate în componența structurii patului, un alt aspect important în maximizarea fluxului energetic în dormitor este poziționarea acestuia.

Astfel, patul trebuie să fie situat, în mod ideal, în poziția dominantă. În principiile Feng Shui, aceasta se referă la distanța obiectului de mobilier față de intrarea în cameră.

Locul în care este situat patul trebuie să îți permită accesul vizual asupra intrării în dormitor, fără să fie aliniat în mod direct cu aceasta. Acest lucru îți va permite să atragi energia chi în timpul, plasându-te în centrul circulației acesteia.

Lenjeria de pat reprezintă un element care nu ar trebui să fie ignorat în amenajarea dormitorului conform principiilor Feng Shui.

Pentru a asigura un flux optim al energiei chi și a-ți maximiza confortul în timpul somnului, seturile de lenjerii alese trebuie să fie confecționate din materiale organice, dense și non-toxice, precum bumbacul. Din punctul de vedere al cromaticii, culorile acesteia trebuie să fie în armonie cu aspectul general al dormitorului și să faciliteze, în același timp, circulația energiei pe care îți dorești să o atragi.

Culorile neutre și nuanțele de bej, specifice pământului, sunt ideale pentru relaxare și pentru îngrijirea personală. Nuanțele de alb și gri, corespunzând metalului, atrag puritatea și organizarea. Negrul și albastrul închis simbolizează cromatica apei și facilitează înțelepciunea. Culorile vegetale, precum verdele sau azuriul, sunt specifice lemnului și promovează dezvoltarea. Nuanțele de roșu sau oranj simbolizează focul și atrag pasiunea.

Arta Feng Shui pentru dormitor: principiul perechilor, mobilierul și sistemul de iluminat

Unul dintre cele mai importante principii utilizate în arta Feng Shui este cel al perechilor. Paritatea constituie, pentru adepții Feng Shui, întruchiparea absolută a echilibrului, reiterarea balanței dintre ying și yang în realitatea care îi înconjoară. Pentru a facilita, deci, circulația energiei chi și a favoriza un flux energetic armonios și echilibrat, mobilează în mod simetric spațiul dormitorului.

Având în vedere faptul că patul reprezintă elementul cheie în această cameră, situându-se în poziția dominantă, acesta ar trebui să fie centrat între două comode sau noptiere identice, pentru a permite echilibrarea optimă a energiilor. Conform principiilor Feng Shui, acestea trebuie să fie fabricate din materiale naturale și să aibă formă circulară. Adepții acestui stil consideră că formele ascuțite pot perturba circulația chi-ului, lăsând loc energiilor negative și provocând stări de anxietate.

Modul de iluminare al camerei contribuie, de asemenea, la echilibrarea energiilor în dormitor și la crearea unei balanțe optime între ying și yang.

Sursele de iluminat trebuie să emane o lumină caldă și puternică, asemănătoare luminii naturale. În mod ideal, veiozele și lampadarele trebuie să fie achiziționate în perechi, pentru a respecta principiul dualității, care aduce echilibru.

Culori Feng Shui pentru dormitor: gamele cromatice care îți pot transforma dormitorul într-un spațiu plin de echilibru și armonie

Cromatica dormitorului trebuie să aibă în centrul său simbolistica acestei camere ca spațiu al odihnei și al recreării. Astfel, nuanțele care pot fi folosite în amenajarea acestei încăperi sunt cele neutre sau pământii, pentru că facilitează echilibrul și armonia interioară. 

Nu sunt recomandate culorile închise și intense sau imprimeurile supraîncărcate ca aspecte dominante, acestea încetinind fluxul energiei chi. În schimb, folosește o cromatică alcătuită din nuanțe calde precum bejul, ciocolatiul sau rozul-piersică și utilizează elemente decorative de accent pentru a maximiza echilibrul dintre ying și yang, precum un covor policromatic sau o lenjerie de pat vișinie.

Decorațiuni Feng Shui: elementele decorative care echilibrează energia chi

Decorațiunile sunt esențiale în armonizarea energetică a dormitorului. Dacă sunt alese corect, acestea pot facilita circulația chi-ului și pot susține elementele care guvernează camera, după harta bagua. Principiile Feng Shui îndeamnă utilizarea materialelor textile de origine naturală, nuanțele neutre sau calde și accesoriile de eleganță atemporală.

Dacă gama cromatică dominantă a dormitorului este compusă din tonuri neutre, pământii sau pastelate, nuanțele de roșu, violet sau roz reprezintă completarea optimă pentru facilitarea echilibrului ying-yang. Atunci când sunt armonizate cu o paletă neutră de culori, acestea intensifică fluxul energetic și atrag schimbări pozitive, echilibrând, în același timp, designul general al camerei. Accentele de roșu facilitează reîncărcarea energetică, susținând odihna și armonia interioară, mai ales atunci când sunt folosite pentru elementele ornamentale textile. Astfel, pernele decorative sau cuverturile în această gamă cromatică, realizate din fibră naturală, pot reprezenta accesoriile ideale atât pentru facilitarea fluxului energetic și a circulației chi-ului, cât și pentru stabilirea unei balanțe între ying și yang.

Specialiștii Feng Shui consideră că poziționarea prea multor electronice în dormitor poate perturba fluxul energetic al încăperii. Pentru că dormitorul este prin excelență un spațiu al echilibrului și odihnei, este recomandat să eviți poziționarea electronicelor mari, precum televizorul, în această cameră.

About Post Author

Optimized by Optimole