Geometria sacră există pretutindeni. Cum o putem folosi ?

Să ai cunoștințe fundamentale despre geometria sacră este un lucru care te ajută să înțelegi mai mult despre lumea în care trăiești și despre legile naturale care o guvernează. Iată câteva lucruri despre acest principiu spiritual și despre cum poți integra geometria sacră în viața ta.

Ce este geometria sacră ?

Geometria sacră este, în esență, studiul semnificației spirituale pe care o au diversele forme geometrice. Ea poate fi aplicată formelor, numerelor și paternurilor pe care le întâlnim pretutindeni, în jurul nostru.

Spirala cochiliei unui melc, de exemplu, paternul unui fulg de zăpadă și ramurile unui copac sunt, toate, exemple de geometrie sacră. Geometria sacră există, se spune, în fundul ochilor, la nivel celular și în stele și planete.

Idea că Universul este construit pe baza unei ecuații este la fel de veche pe cât Egiptul și culturile Mesopotamiei. Ea a fost tratată cu mai multă atenție în Grecia Antică și popularizată de Pitagora și Platon.

„Adânc în natură există ideea că nimic nu este izolat. Toate sunt conectate.”, ne explică  Jemma Foster, autoarea cărții Sacred Geometry: How To Use Cosmic Patterns To Power Up Your Life.

Cum să folosești geometria sacră pentru a avea beneficii

Geometria sacră susține ideea că totul este interconectat. Iar dacă urmărim paternurile din viețile noastre, o să ne distrăm. Geometria sacră este despre sentimentul de aliniere naturală.

Dacă te hotărăști să ții cont de acest principiu, poți folosi, de asemenea, talismane și simboluri.

„Paternurile formate din geometria sacră, oferă puncte focale pentru stările meditative, cum ar fi mandalele și yantrele. Pentru a activa aceste stadii, poți purta simboluri geometrice sub formă de bijuterii sau poți aranja cristalele în paternuri geometrice, cu ajutorul unor suporturi speciale pentru cristale.

Formele comune și semnificațiile lor

Pentru a înțelege mai bine geometria sacră, să vedem care sunt cele mai cunoscute forme geometrice și care este rolul lor.

Triungiul

În geometria sacră, triunghiul simbolizează echilibrul și armonia. Această formă cu trei laturi poate fi asociată cu corp, minte, spirit și atunci când este orientat cu vârful în sus, poate indica o ridicare a nivelului de conștiință.

Dacă îl orientăm cu vârful în jos, poate fi asociat cu energia feminină și reproducerea, amintind de pântecele matern.

Cercul

Cercurile par să nu aibă început și sfârșit, de aceea ei reprezintă o buclă infinită. De aceea, în geometria sacră, ele pot fi considerate un simbol al unicității.

Ideea acestei forme ”fără de sfârșit” este demonstrabilă și observabilă datorită constantei PI, care este circumferința cercului împărțită la diametrul acestuia. Pi este un număr irațional care se prelungește la infinit, fără să se repete nicio cifră.

Pătratul

Pătratele, în geometria sacră, reprezintă o energie foarte practică și solidă. Baza unei piramide, de exemplu, este un pătrat. Deci, această formă este potrivită pentru fundații și este foarte solidă, sigură.

Spirala

De la cochilia unui melc până la spirala pe care o face Pământul în jurul Soarelui, la secvența lui Fibonnaci și Rația de Aur, toate acestea pot fi considerate ca expresii fizice ale expresiei ”precum în cer, așa și pe Pământ”.

Aceasta definește o secvență care începe cu doi de 1 și apoi, fiecare dintre numerele care urmează reprezintă suma celor două cifre de dinainte (1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, samd). Aceste spirale au legătură cu toate, de la forma ADN-ului nostru până la felul în care energia noastră circulă prin chakre.

Floarea vieții

Floarea vieții este un grup de șapte cercuri suprapuse care formează imaginea unei flori. Este unul dintre cele mai frecvente exemple de geometrie sacră, florile putând fi văzute în natură, în artele spirituale, în tatuaje sau în locul în care facem yoga.

Floarea este considerată un semn al protecției și reprezintă creația și felul în care toate sunt interconectate într-o formă.

Este considerată ca fiind un catalizator al energiei creative, fertilității și lucrurilor bune. Este numită, uneori, sămânța vieții, locul din care poate crește orice altă formă.

Geometria sacră în natură

Dacă vreți să descoperiți geometria sacră, este de ajuns să ieșiți la o plimbare prin natură. Paternurile naturale sunt peste tot, în jurul nostru. Priviți în centrul Florii Soarelui. Sau priviți un fulg de zăpadă. Tot ceea ce ne înconjoară sunt paternuri de energie.

Geometria sacră în muzică

Nu numai că putem vedea geometria sacră în natură, dar putem, de asemenea, să o și auzim. Există un motiv pentru care unele sunete ni se par armonioase, iar notele care nu sunt potrivite, sună fals. Ceea ce noi auzim sunt vibrații, iar aceste vibrații pot fi măsurate matematic.

Cercetările făcute asupra sunetelor demonstrează că ele ne influențează chiar și fiziologic. Putem simți ceva atunci când ascultăm muzică foarte dinamică și altceva, atunci când ascultăm sunete calme, joase sau hipnotice.

Concluzie

Geometria sacră poate fi identificată atât la nivel macro, cât și micro, începând cu celulele noastre și ajungând la stele. Dacă înțelegem cum funcționează ea, o putem folosi pentru binele nostru. Când ajungem să trăim în acord cu aceste principii sacre, ne găsim într-o stare de abundență și receptivitate și devenim creatori sau, cel puțin, co-creatori ai experiențelor și realității noastre.

About Post Author

Optimized by Optimole