Un exercițiu de iubire pentru femei în căutarea echilibrului

Unul dintre cele mai pline de farmec calități pe care o au femeile este aceea că ele știu să ofere iubire.

Femeile se pricep să iubească, să aibă grijă de ceilalți. Să le pese de sentimentele celorlalți.

Singura persoană de care uită mereu, este propria lor persoană.

Dacă spunem ceva frumos despre noi înșine, pare banal. Dar când spunem ceva frumos altora, se pare că reușim să-i facem să se simtă bine.

Imaginați-vă cum v-ați simți dacă v-ați cumpăra singură flori !

Apoi, imaginați-vă cum vă simțiți atunci când surprindeți pe cineva cu un buchet de flori. Care dintre aceste acțiuni vă aduce mai multă plăcere ?

Vă aduce foarte multă fericire atunci când reușiți să aduceți zâmbetul pe fața cuiva. Dar nu vă simțiți la fel de bine atunci când faceți asta pentru voi înșivă ?

Cea mai mare plăcere în relații este că aveți posibilitatea să faceți pe cineva fericit, în fiecare zi. Aveți pe cineva căruia să-i puteți dărui iubirea pe care ați adunat-o în sufletul vostru.

Dar este, oare, de ajuns ?

Dezechilibrul în iubire

De ce suntem create astfel, oare ?

De ce este mult mai ușor să oferim dragoste decât să ne iubim pe noi înșine ?

Dacă natura ne-a creat pentru supraviețuire, ar fi normal să fim concentrate doar pe binele nostru și nu pe al celorlalți, nu-i așa ?

Cercetătorii au descoperit că creierul uman funcționează pe principiul recompensei.

Altruismul, compasiunea și cooperarea ne ajută să reușim în viață. Ele ne ajută să supraviețuim ca specie.

Biologii cred că tendința noastră de a face lucruri frumoase pentru ceilalți este ceva ce face parte din natura noastră.

Strămoșii noștri erau mult mai puternici și au reușit să transmită generațiilor următoare genele lor, tocmai pentru că au fost iubiți și susținuți de toți cei pe care și ei i-au ajutat, la rândul lor.

Chiar dacă societatea ne învață că trebuie să ne iubim pe noi înșine, trebuie să învățăm faptul că nu suntem separați de lumea înconjurătoare.

Nu suntem NOI și LUMEA. Suntem noi, împreună cu lumea din jurul nostru.

Care sunt nevoile noastre în viață ?

Nevoile umane de bază se grupează în jurul a trei idei principale:

  • Identitatea, percepția noastră despre noi înșine în relație cu noi și cu lumea
  • Grija față de noi înșine, arta de a avea cu adevărat grijă de nevoile noastre emoționale, fizice și intelectuale
  • Integrarea socială, nevoia de a avea în jurul nostru un trib și o sumă de prieteni

Deci, noi suntem de fapt, cei pe care îi iubim și capacitatea noastră de a ne îngriji și iubi pe noi înșine.

Toate acestea sunt interconectate.

Este la fel ca atunci când diferiții noștri prieteni, scot la lumină diferitele fațete ale personalității noastre sau cum ne ajută să adoptăm obiceiuri bune…sau mai puțin bune.
Până la urmă, conexiunile noastre sociale și grija față de propria persoană sunt componentele tabloului nostru despre noi înșine.

Felul în care ne vedem pe noi înșine determină tipul de oameni pe care ni-i vom alege ca prieteni și felul în care avem grijă de noi.

Dacă am reduce ideile la cuvinte și am enumera: război, susținere, grijă, dragoste… Ne-am da seama că de fapt, ceea ce ne dorim este să avem în jurul nostru oameni care să ne susțină, să aibă grijă de noi…nu doar noi să avem grijă de ei.

Deci, ar trebui să ne tratăm și noi, pe noi înșine, în acest fel: cu susținere, cu grijă, cu iubire.

Asta ne va aduce integritate ca ființă. Ne vom simți complete.

Dar multe dintre noi permitem conflicte între cele trei componente ale personalității noastre.

Dacă o femeie vrea să fie considerată de valoare, dar felul în care se tratează ea pe ea însăși nu reflectă acea valoare…Sau dacă ea permite intrarea în viața ei a unor persoane care o tratează ca și cum n-ar avea valoare. Oare nu va intra în conflict cu ea însăși ? Va putea ea să se simtă în echilibru, în asemenea împrejurări ?

Cum să ne simțim împlinite ?

Încercați acest exercițiu.

Gândiți-vă la voi, cu atenție. Ce vă place ? Cine sunteți ? Care e povestea voastră ? Care sunt valorile voastre ? Scrieți, apoi, câteva cuvinte care v-ar putea defini personalitatea, identitatea.

Aruncați o privire la relațiile voastre sociale. Scrieți în câteva cuvinte cum ați descrie tribul vostru, oamenii din familie, prietenii, cei cu care vă place să vă petreceți timpul.

În final, scrieți câteva cuvinte despre felul în care aveți grijă de corpul vostru, de mintea voastră, de sufletul vostru !

Analizați, apoi, cât de congruente sunt toate aceste lucruri.

Nu cumva sunteți în conflict cu voi înșivă ? Nu cumva sunteți chiar împotriva ființei voastre ? Este stima de sine valoare importantă pentru voi sau continuați să alegeți oameni care nu vă iubesc cu adevărat ?

Aveți grijă de sănătatea voastră ?

Nimeni nu e perfect, până la urmă a fost doar un exercițiu mental. Sper, însă, că v-a făcut să înțelegeți cât de interconectate sunt viața noastră socială, sentimentală și identitatea noastră.

E bine să alegem cine vrem să fim și pe cine lăsăm să facă parte din viața noastră.

Numai așa vom ajunge la echilibru și vom reuși să aducem zâmbete și pe propria noastră figură. Iar atunci, vom fi capabile să dăruim iubire, dar să și primim.

Fiindcă vom fi în echilibru, iar asta e cel mai important pentru oricine.

Nu suntem făcuți doar să dăruim, ci și să primim !

În fiecare zi, avem șansa de a face alegeri mai bune și să ne schimbăm viața.

Chiar și astăzi !

About Post Author

Optimized by Optimole